Belföld

Hétszáz millióból épül kerékpárút a Fertőnél

Balf és Fertőrákos között a közúttal párhuzamosan a szőlőterületek között létrejön egy új nyomvonal: részben új bicikliút létesítésével, részben új vegyes használatú kerékpárút és mezőgazdasági út kialakításával, részben pedig a meglévő út felújításával.

Hétszáz millió forintból fejlesztik a Fertő-tó környékének kerékpárútjait, a teljes egészében az Új Széchenyi Tervből finanszírozott projekt pályázata a napokban nyerte el a szükséges forrásokat.

A Nyugat-dunántúli Operatív Program keddi közleménye szerint a fejlesztést a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság által vezetett konzorcium valósítja meg. A cél, hogy felújítsák, ahol pedig még nem készült el, ott kiépítsék a tó magyarországi oldalán a kerékpáros közlekedési lehetőséget.

A beruházás részeként Balf és Fertőrákos között az országos közúttal párhuzamosan a szőlőterületek között létrejön egy új nyomvonal: részben új bicikliút létesítésével, részben új vegyes használatú kerékpárút és mezőgazdasági út kialakításával, részben pedig a meglévő út felújításával.

A Kelemente-patak hídjának rekonstrukciójára és a meglévő bicikliút korszerűsítését végzik el Fertőd belterületén, valamint kijelölik az utat Sarród, Fertőd, Fertőszéplak, Hegykő, Fertőhomok, Hidegség és Fertőrákos belterületén. Emellett több helyen pihenőhelyeket alakítanak ki a kerekezők számára – közölték.

A tájékoztatás szerint a fejlesztések eredményeként 9,29 kilométernyi új kerékpárút létesül, 4,36 kilométeren a meglévő szakaszt újítják fel, további 8,6 kilométeren pedig kijelölik az utat.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság és a Fertő-tó körüli teljes kerékpárforgalmi nyomvonallal érintett települési önkormányzatok (Fertőrákos, Sopron, Fertőboz, Hidegség, Fertőhomok, Hegykő, Fertőszéplak, Fertőd és Sarród) mellett az összefogás tagja a TAEG Zrt., a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület és a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanács is – tudatták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik