Belföld

Itt az új vízszolgáltató

vízóracsere (vízóra, vízóracsere, vízművek)
vízóracsere (vízóra, vízóracsere, vízművek)

Az átállás menetéről, a lakosságot érintő esetleges változásokról kérdeztük az új közmű-szolgáltató illetékeseit.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, több Csongrád megyei település, így Hódmezővásárhely, Mindszent és Székkutas is a Békés megyei Alföldvíz Zrt.-vel szerződött a vízközmű-szolgáltatás biztosítására, miután a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nem adott önálló működési engedélyt a vásárhelyi Zsigmondy Béla Zrt.-nek.

Az említett három települést hivatalosan szeptember elsején vette át a békéscsabai székhelyű cég.

– A vásárhelyi embereknek egy új ügyfélszolgálati és egy új hibabejelentő telefonszámot kell megjegyezniük, valamint egy új logóval kell megismerkedniük, mellyel a vízmérő leolvasások során már a napokban találkozhatnak. Más feladatuk nincs. – mondta el az esetleges változásokkal kapcsolatos kérdésünkre Krista-Parászka Ágnes, az Alföldvíz Zrt. PR irodájának vezetője, hozzátéve a szolgáltatás továbbra is a törvényi előírásoknak megfelelően és biztonságosan zajlik majd az érintett településeken, a váltás a vásárhelyi otthonokban semmilyen változást nem eredményez.

Alföldvíz tovább foglalkoztatja a Zsigmondí Béla Zrt. munkatársait. Illusztráció. (Forrás: MTI / Marjai János)

Az Alföldvíz egyébiránt a dél-alföldi régió legnagyobb és legerősebb szolgáltatója. A 60 éves múlttal rendelkező víziközmű-szolgáltató cég jelenleg részvénytársaság formájában működik, melynek részvényesei a szolgáltatásért felelős mintegy 185 önkormányzat, valamint a magyar állam. Békés megyében nyolc település kivételével mindenhol az Alföldvíz Zrt. üzemeltet.

A cég szeptember elsején nem csak a vízszolgáltatást, de a város vízközmű vagyonának működtetését, valamint Zsigmondy Béla Zrt. dolgozóit is átvette.

– Az Alföldvíz Zrt. a vásárhelyi víziközmű-szolgáltatásban dolgozókat, a korábban tett ígéretének megfelelően átveszi, és továbbfoglalkoztatja. Így cégünk szeptembertől, a hódmezővásárhelyi kollégákkal együtt összesen közel 750 fős kollektívával működik tovább – mondta el a cég kommunikációs munkatársa.

A közműcég ügyfélszolgálata a Szántó Kovács János utca 64. szám alatt, valamint a Polgármesteri Hivatal földszintjén lesz elérhető. További elérhetőségeket a társaság honlapján találnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik