Belföld
fürdés a szökőkútban (hőség, szökőkút, győr, fürdés, fertőzés)

Drágul-e majd a víz Vásárhelyen?

eszem
eszem

2013. 08. 26. 09:36

A jövőben a Zsigmondy helyett az Alföldvíz Zrt. látja majd el Vásárhelyen és környékén a ivóvíz-szolgáltatást. Hogy mi lesz az előbbi cég, annak munkatársainak és vagyonának a sorsa, az is kiderül még ezen a héten.

A Kormány a víz- és szennyvízdíjak csökkentése érdekében a jelenleg több mint 400 magyarországi vízmű-cég számának csökkentéséről hozott döntést, így valamennyi vízmű-társaságnak a szolgáltatás további ellátása érdekében hatósági engedély iránti kérelmet kellett benyújtania.

A Vásárhely és környékét ellátó Zsigmondy Béla Víziközműveket Üzemeltető Zrt. beadta a kérelmét az engedély megszerzésére, amit azonban a hatóság nem támogatott. Miután a képviselőtestület erről értesült, úgy döntött, csatlakozik a békéscsabai székhelyű Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt-hez, amelyben Vásárhely szintén részvénnyel rendelkezik. A szolgáltatóhoz való csatlakozását Székkutas és Mindszent önkormányzata már korábban jelezte.

Az Alföldvíz látja el Békés megye csaknem teljes területén az ivóvíz szolgáltatást, Csongrádban eddig csak Nagymágocs és Eperjes területén voltak érdekeltek.

A változások semmilyen fennakadást nem okoznak majd a víziközmű szolgáltatásban – ígéri a város. A héten várhatóan a két cég együttesen válaszol, mikor és milyen változások lépnek életbe ezzel kapcsolatban, mi lesz a Zsigmondy munkatársainak, ingatlanjainak sorsa, hogyan alakul a vízdíj.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Quadrangular pieces of soap of various colors displayed on newsprint paper grouped by colors
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.