Belföld

Radikálisok és antifasiszták tüntettek az Arénánál

Sportaréna tüntetés (sportaréna tüntetés)
Sportaréna tüntetés (sportaréna tüntetés)

Pár tucat radikális jobboldali tüntető jelent meg pénteken este 6 óra előtt homofób jelszavakat skandálva a Papp László Budapest Sportarénánál, ahol Alföldi Róbert rendezésében mutatták be 8-tól az István, a király című darabot – jelentette a Hír24 tudósítója a helyszínről. A tüntetők azért gyűltek össze, mert felháborítónak találják a rendező munkáját.

Riporterünk elmondta, hogy este 6 után körülbelül tíz motoros is megjelent a demonstrálókat támogatva. Pár tüntető árpádsávos zászlóval próbált az előadásra sorban állók közé beférkőzni, ám a helyszínen tartózkodó rendőrök igyekeztek elszeparálni őket a nézőktől. Tudósítónk szerint ekkor még több egyenruhás érkezett, de nem viseltek rohamfelszerelést.

Az ugyanide szervezett antifasiszta tüntetés résztvevői eleinte kevesebben voltak. Ők a “Nácik haza!” rigmust ismételgették – tette hozzá. Az MTI szerint a Tolerancia csoport nevű szervezet tagjai a “Magyar vagyok nem Gárdista!” és “Nácikkal nincs közös HAZA!” feliratú transzparensekkel álltak ki Alföldi Róbert mellett.

Negyed kilenc körül a radikálisok egy 20-25 fős csoportja megindult az időközben 50-100 fősre duzzadt antifasiszta tüntetés irányába. Ekkor a rendőrök álltak csak a két szembenálló fél között, amelyek válogatott szitkokat vágtak egymás fejéhez.


A képre kattintva galéria nyílik!
Fotó: Neményi Márton

Valamivel 9 óra előtt az egyenruhások elkezdték kisebb csoportokban a Stadionok metróállomáshoz kísérni a radikális demonstrálókat. Rendbontásról nem érkezett hír.

Úgy tudjuk, a rendőrök nem számítottak nagyobb létszámú tömeg megjelenésére. A két tüntető csoport távol helyezkedett el a művészbejárótól, ahová zavartalanul érkeztek meg a színészek a 20 órakor kezdődött előadásra.

Korábban írtunk róla, hogy a radikális tüntetést szervező idős nő fegyverrel a kezében feszít facebookos profilképén és Schindler listáját emlegetve zsidózik mellette a kommentekben, nem mellékesen pedig a borítóképét is lecserélte a náci Csatáryt éltető molinóra.

Olvasói sztorik