Belföld

Hat életet mentettek meg egy napon Vásárhelyen

Sintérektől állatvédőkhöz kerültek kutyusok.

A Vásárhely24 szerdán este megtudta, hogy csütörtökön elvinnének a vásárhelyi Városellátó kft telephelyéről 6 befogott kutyát, ezt a Konrad Lorenz Állatvédő Egyesület elnöke,  Kerner Katalin meg is erősítette. Elkísértük a kutyamentőket és sok-sok fotót készítettünk az akcióról.

A telepen három eb maradt, az egyikért – úgy tudjuk – már jelentkezett a gazdája.

Az állatvédők most hat kutyát tudtak megmenteni. Ez igen költséges. Minden egyes telepre került ebért legalább hét ezer forintot kell fizetni.

A legtöbb esetben az egyesület saját  költségén menti az elhagyott állatokat, hogy még egy esélyt adjon nekik az életre. Az egyesület ígéretet ugyan többet kap, mint valódi segítséget, de akadnak azért jó szándékú emberek, például az egyik bevásárlóközpontban rendezett ételgyűjtésen sokan adakoznak az árva kutyák javára.

A kutyák az egyesület Mártély melletti Bogáncs tanyájára kerülnek, ahol már így is teltház van, de mint elmondták, egy kutyát sem engednek át az értelmetlen halálnak.

Az egyesület az alábbi számlaszámra várja a felajánlásokat, hogy további kutyákat tudjanak megmenteni: K&H 10201006-50072031.

A Vásárhely24 Facebook oldalán még több fotót találnak majd a mentésről!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik