Belföld

Dunaferr: Egyelőre nem lesznek kirúgások

dunaferr (dunaferr)
dunaferr (dunaferr)

Valószínűleg a cég addig nem bocsát el dolgozókat, amíg tart a tárgyalás a kormánnyal.

Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár informális megbeszélést folytatott a cég képviselőivel és a szakszervezeti vezetőkkel csütörtökön reggel. Az egyeztetés után elmondta: a kormány azt kérte a Dunaferr vezetőitől, hogy a tárgyalások lezárásáig egyetlen embert se bocsássanak el, a Dunaferr azt ígérte, megfontolja a kérést.

A kapcsolattartásra kijelölt államtitkár hangsúlyozta: a kormány legfontosabb feladata, hogy a hosszú távon jól működő, prosperáló cégben minél több ember dolgozzon.

Az államosítás nem az egyetlen megoldás

Azt mondta, hogy alapos körültekintés, a legfontosabb paraméterek megismerése után tesz a kormány javaslatot a Dunaferr megvásárlására. De, mint mondta, szükség van más alternatívára is, ezért a munkaügyi kirendeltséggel is egyeztet Dunaújvárosban.

Czomba Sándor higgadtságot és türelmet kért az érintettektől, amíg “a cég vezetésével és a szakszervezetekkel közösen sikerül mindenki számára elfogadható megoldást találni”.

Tárgyalnak, de mikor?

Az MTI kérdésére Czomba Sándor azt mondta, hogy a következő tárgyalás időpontját még nem tűzték ki, a cég vezérigazgatója ugyanis szabadságát tölti.

A vállalat menedzsmentje augusztus 12-én jelentette be, hogy a társaságnál a korábbi tulajdonosi terveknek megfelelően, a dolgozói létszámot 1500-zal csökkentik. Ezt követően a kormány azt tette közzé, hogy minden segítséget megad a létszámleépítésben érintett dolgozóknak, a cégre szükség van.

A Nemzetgazdasági Minisztérium múlt héten szerdán küldött hivatalos megkeresését a Dunaferr tulajdonosainak, amelyben tárgyalásokat kezdeményezett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a társaság megvásárlásáról.

Czomba Sándort kedden jelölték ki az ISD Dunaferr Zrt.-vel való folyamatos kapcsolattartásra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik