Belföld

Rég nem látott felhőszakadás jön

esos-ido-a-sanomaban(960x640).jpg (eső, eső, )
esos-ido-a-sanomaban(960x640).jpg (eső, eső, )

Felhőszakadás, jégeső, heves zivatarok várhatók. Fejér megyében már tombol, Budapestet nemrég érte el a vihar. A vonatokat is megzavarta az ítéletidő.

Kapcsolódó cikkek

Jelentős mennyiségű csapadék várható – így másodfokú figyelmeztetés van érvényben – Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyében. Emellett – ugyancsak a várható felhőszakadás miatt – Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém megyére, valamint a főváros területére citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több csapadék hullhat – figyelmeztet az OMSZ.

Az Idokep.hu radarjelzése szerint a zivatarlánc északkeleti irányba vonul. Viharos széllökések, jégeső, zivatar, felhőszakadás – a nyugat-magyarországi megyék kivételével – szinte az ország valamennyi területén várható.

Így érkezett Várpalotára a vihar:

Villám csapott a házba

Villám csapott egy karádi családi házba szerda reggel. Mire a tűzoltók kiérkeztek, a mintegy 150 négyzetméter alapterületű háromszintes ház tetőszerkezete és a felső szint is égett. A lakók kimenekültek.

A vonatok is akadoznak

20-30 perces késéssel közlekednek a vonatok a dél-balatoni és a szombathelyi vonalon, a viharban meghibásodott biztosítóberendezés miatt. A MÁV szakemberei mindkét helyszínen megkezdték a hiba helyreállítását, a munkálatok előreláthatóan délelőtt 10 óráig tartanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik