Belföld

Bőrig ázik ma az ország

esofelho(210x140)(3).jpg (eső, esős, felhős)
esofelho(210x140)(3).jpg (eső, esős, felhős)

Ma lesz a hét legcsapadékosabb napja, intenzív záporokra számíthatunk. Az OMSZ figyelmeztetést adott ki a várható nagy mennyiségű eső miatt.

Szerdán az ország legnagyobb részén többnyire borult idő várható, északkeleten lehetnek rövid napos időszakok. Több helyen valószínű eső, zápor, főként délen helyenként zivatar. Eleinte mérsékelt lesz a légmozgás, majd szerdán helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél. Zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet a szél. Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú figyelmeztetést adott ki több megyére a várható nagy mennyiségű csapadék miatt, az ország nagy részére pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 19 és 26 fok között valószínű, nyugaton kissé hűvösebb is lehet.

Csütörtökön nyugat felől már felszakadozik a felhőzet, de főként a Dunától keletre még kialakulhatnak záporok, helyenként zivatarok. Élénk, helyenként erős lesz a szél, 21-26 fok közé melegszik délutánra a levegő.

Pénteken országszerte számíthatunk napsütésre, bár főként keleten még időnként több lehet a felhő, de csapadék előreláthatólag már sehol sem alakul ki. Kellemes, 25 fok körüli csúcshőmérsékletre számíthatunk.

Szombaton és vasárnap nyugodt, többnyire napos időre van kilátás, csak időnként növekedhet meg a felhőzet, csapadék, illetve jelentős légmozgás azonban sehol sem valószínű. Kellemesen meleg idő lesz

Ajánlott videó

Olvasói sztorik