Belföld

Korszerűsítették a szegedi koraszülött-ellátást

inkubator-koraszulott(210x140)(2).jpg (inkubátor, koraszülött, )
inkubator-koraszulott(210x140)(2).jpg (inkubátor, koraszülött, )

Növelték a férőhelyek számát, lecserélték a diagnosztikai berendezéseket, műszereket a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központjában most befejeződött projekt eredményeként, amelynek önrészét a szegedi önkormányzat biztosította.

Túri Sándor professzor elmondta: az SZTE 343,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert 2011-ben, majd a többletköltségek fedezésére további 35,2 millió forint lehívására kapott lehetőséget. A projekthez tartozó tízszázalékos önrészt, 38,2 milliós értékben Szeged önkormányzata adta.

Hozzátette: felújították a gyermekklinika újszülötteket ápoló intenzív osztályát, nagy értékű diagnosztikai berendezéseket, műszereket szereztek be, valamint lehetőség nyílt azok egységes orvosinformatikai rendszerbe történő bekapcsolására.

Cél volt a perinatális intenzív centrum orvostechnológiai és informatikai fejlesztése, az elavult diagnosztikai eszközök korszerűekre cserélése. A beruházás eredményeként kettőről egy telephelyre költöztették a koraszülött-ellátást, a 17 helyett most már 30 férőhely van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik