Belföld

Véget ért a tüntetés az Astorián

"Felfüggesztették" a budapesti Astoria útkereszteződésének teljes felszíni közlekedését akadályozó ülődemonstrációt annak szervezői.

A Haza Nem Eladó Mozgalom vezetője azt mondta: ha a köztársasági elnökhöz eljuttatott, az augusztus 19-i “nemzetgyűlésükön” elfogadott, a devizahitelesek ügyét érintő határozatukra nem kapnak érdemi és valódi választ, akkor ötven városban fognak lezárni útkereszteződéseket.

A demonstráció során nem történt atrocitás, a rendőrségnek sem kellett intézkednie. A megmozdulás végén a tömeg szétszéledt, az emberek rendezetten elhagyták a helyszínt.

Kásler Árpád korábban a honlapján korábban azt közölte, nem jutottak be Áder János köztársasági elnökhöz a Haza NemEladó Mozgalom és a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének vezetői, ezért ülődemonstrációjukkal fizikailag megakadályozzák a kereszteződés autós forgalmát.

Az MTI helyszínre érkezett tudósítójának beszámolója szerint a mozgalom több száz szimpatizánsa leült az úttestre. A demonstrálóknál “kártérítést a becsapott hiteleseknek” és “a devizahitelesek nem akarnak adóforintot” feliratú transzparensek voltak.

A mozgalom vezetője az MTI-nek azt mondta: érdemi párbeszédet akarnak a devizahitelesek ügyéről a kormányzat és a civilek között, szerintük a kabinet eddig a bankok érdekeit képviselő “álcivilekkel” folytatott párbeszédet.

A be nem jelentett politikai demonstráció a közösségi közlekedés több járatát is érintette. A rendőrség átmenetileg a belváros több pontját is lezárta. A Budapesti Közlekedési Központ a demonstráció befejeződése után azt közölte, hogy a felszíni járatok újra az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik