Belföld

Kövér László: a független állam szolgálja a nemzetet

Független államot teremtettek elődeink, mert tudták, hogy a függetlenségében sérült állam nem tudja szolgálni a hazát, a hazában élő magyarok és nem magyarok érdekeit - mondta Kövér László Kassán, a Löffler Béla Múzeumban, hétfőn.

Az Országgyűlés elnöke a felvidéki magyarok augusztus 20-i ünnepségén áttekintette a több mint ezeréves magyar államiság történetét, majd úgy fogalmazott: a Szent István-i állam évszázadokon át védelmet nyújtott a Szent Korona minden népének.
A politikus elmondta: miután a független magyar államiság megszűnt, a magyarságot az állam helyett, a gondviselés mellett csak a haza szeretete, az emberek hite, életereje, áldozatvállalása és a csodálatos magyar nyelv éltetette.
Az 1956-os forradalom rövid ideje után az állam igazi, újbóli függetlenségét a rendszerváltással, de még inkább a 2010-es választások után nyerte vissza – mondta Kövér László, mindehhez hozzátéve: a választók akkor a nemzeti összetartozás megerősítésére, a magyar állam újjá építésére, a magyar érdekek képviseletére, a biztos hazára voksoltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik