Belföld

Már csak hármat kell aludni és jön az Orbán-beszéd

orbán viktor (orbán viktor)
orbán viktor (orbán viktor)

Kihelyezett kormányülés és miniszterelnöki beszéd lesz augusztus 19-én, Székesfehérváron.

Mint ismert, Székesfehérváron ülésezik augusztus 19-én a kormány. A városban Orbán Viktor miniszterelnök beszédet is mond, a programot a napokban véglegesítették – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken az MTI-vel.

A kormányfő és Cser-Palkovics András polgármester a Nemzeti Emlékhelyen virágot helyez el Szent István király szarkofágjánál, majd a politikusok 11 órakor beszédet mondanak a Szent István Emlékév ünnepi műsorán, a Városház téren. A kihelyezett kormányülést a polgármesteri hivatalban tartják, az esemény első része a sajtó nyilvánossága előtt zajlik majd. A miniszterelnök és a kormánytagok megtekintik Székesfehérvár megújított főutcáját is – tájékoztatott Havasi Bertalan.

A sajtófőnök előzőleg nem válaszolt a 444.hu nevű portál érdeklődésére, hogy „Orbán Viktor pontosan hányadikától hányadikáig volt szabadságon az elmúlt hetekben”. A lap újságírója – véletlenül – válasz helyett azt az üzenetet kapta Havasitól, hogy „Ez egy komolytalan bulvárblog. Én nem válaszolnék. Mi a véleményed? Az iPhone készülékemről küldve”.

Hogy kinek akarta továbbítani a kérdést a sajtófőnök, nem tudni,  azóta sem kapott hivatalos választ a 444.hu, amit április végén indított el Uj Péter, az Index egykori főszerkesztője.

Az Index egyébként sikeresebb volt. Éppen egy hónapja írta meg, hogy a miniszterelnök a horvát tengerparton, Umagon négy napot töltött. Ezt szintén sajtófőnöke tudatta, bár Havasi Bertalan akkor sem tért ki arra, hogy Orbán Viktor pontosan mikor volt szabadságon. Csak annyit közölt, hogy a kormányfő további pihenésben is reménykedik, de konkrét tervei nincsenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik