Belföld

Ki szotyizik majd Orbánnal?

Scheiring Gábor, a Párbeszéd Magyarországért (PM) elnökségi tagja keresi a választ.

Az ellenzéki képviselő blogbejegyzése szerint a Puskás Akadémia első hazai meccse után az a kérdés: „ki fog az Orbán házával szemközt épülő stadionban a Viktor mellett fennmaradó 3499 széken szotyizni?”

Fotó: MTI / Beliczay László

Az orbáni birodalmi ékkő, azaz a Felcsút csapatának első meccsére 990 néző volt kíváncsi, hiába volt az ellenfél az Újpest. „Pedig a Videoton bérletesei ingyen mehettek be a meccsre, akárcsak a felcsútiak” – írja Scheiring, aki szerint egy „fideszes trafiklenyúló zártkörű találkozón többen vannak, mint egy Felcsút-meccsen”.

Írásában a PM politikusa a gyermekszegénység és a létminimum alatt élők számának növekedését állítja szembe a stadionok építésével, és a felcsúti polgármester cégének gyarapodásával.

Korábban a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója blogjában arról értekezett, miért nem leplezik boldogságukat, akik nagyon szurkolnak a magyar sportsikerek ellen. Szerinte „minimális logika és őszinteség szükségeltetik csak ahhoz, hogy belássák ők is: a kommunistáknak köszönhetjük, hogy itt tartunk”. Szöllősi György úgy vélte: talán majd most változik a helyzet, amikor a baloldali kormányok által levegőnek nézett (éppen csak nem üldözött, ma pedig már támogatott) futball-akadémiák egyre több használható futballistát adnak az NB I-es csapatokba. .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik