Belföld

Augusztus 20. – ügyeleti rendben az egészségügyi szolgáltatók, patikák

Patika(2)(1)(1)(960x640).jpg (Patika)
Patika(2)(1)(1)(960x640).jpg (Patika)

Ügyeleti rend szerint működnek az egészségügyi szolgáltatók és a patikák a négynapos ünnepi hétvégén.

Szombaton és vasárnap a szokásos rend szerint működnek azok a gyógyszertárak, amelyek ezeken a napokon egyébként is nyitva tartanak. Hétfőn a szombati nyitva tartás szerint dolgoznak. Augusztus 20-án, kedden ügyeletet látnak el az arra kijelölt gyógyszertárak – írta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a patikák bejáratánál ki kell írni a legközelebbi ügyeletes gyógyszertár elérhetőségét, továbbá a legközelebbi háziorvosi és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

Az egyes megyék sürgősségi beutalási rendjéről, valamint a háziorvosi ügyeletekről a megyei kormányhivatalok népegészségügyi szakigazgatási szerveinek honlapja ad tájékoztatást. Elérhetőségeik összegyűjtve megtalálhatók az ÁNTSZ internetes oldalán, .

Külön link alatt érhető el az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala Sürgősségi Betegellátást Koordináló Osztályának (KÁNY) tájékoztatása a közép-magyarországi régió sürgősségi, akut ügyeleti beosztásáról.

Az év minden napján, 24 órában működő Egészségügyi Toxikológiai Szolgálat a hosszú hétvégén is hívható, ha mérgezés gyanúja merül fel. Az Országos Kémiai Biztonsági Intézet Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálata a 06-80-20-11-99-es, ingyenes, zöld számon érhető el, ahol a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik