Belföld

Még nincs engedélye a Sólyomnak

solyom(210x140)(2).jpg (sólyom)
solyom(210x140)(2).jpg (sólyom)

Folyamatban van a Sólyom Hungarian Airways közlekedési hatósági engedélyeinek elbírálása, kiadása.

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) az MTI érdeklődésére szerdán közölte, hogy a szükséges működési engedély (OL), valamint üzembentartási engedély (AOC) kiadása a Sólyom Hungarian Airways utas, postai küldemény és áru kereskedelmi légi szállítás területére vonatkozóan folyamatban van, engedélyt még nem bocsátottak ki.

A hatóság emlékeztetett arra, hogy Sólyom Hungarian Airways megvásárolt egy kis céget, amely több érvényes engedéllyel rendelkezik a légi közlekedés területén. Ezek kis motoros repülőgépek, vitorlázó gépek üzemeltetésére, karbantartására érvényesek.

Szintén folyamatban van a műszaki szakterületen légi járművek folyamatos légi alkalmasságát fenntartó szervezet engedélyének átalakítása kisgépes üzemelésről nagy gépes kereskedelmi üzemelésre.  Egy légi járműre előzetes lajstromjel kijelölése megtörtént, a lajstromba vétele folyamatban van – írja tájékoztatásában a Nemzeti Közlekedési Hatóság.

Vágó József, a Sólyom Hungarian Airways vezérigazgatója a cég július végi budapesti bemutatkozó sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a különböző hatósági engedélyek megszerzését május 31-én elindították, így reményeik szerint hamarosan minden engedéllyel rendelkezni fognak a repüléshez.

A Magyar Nemzet szerdai számában arról írt, hogy hamarosan jegyet árul a Sólyom Hungarian Airways.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik