Belföld

Csecsemőhalál Miskolcon: két szülő feljelentést tett

koraszülött (koraszülött, )
koraszülött (koraszülött, )

Két, egymástól független szülői feljelentés szerint a miskolci kórházban született gyermekeik halálában közrejátszhatott az egészségügyi intézmény valamely dolgozójának gondatlansága, mulasztása.

A Miskolci Rendőrkapitányságon augusztus 9-én egy 37 éves miskolci férfi és egy 31 éves miskolci nő tett feljelentést. A két egymástól független feljelentés szerint július hónapban a kórházban megszületett gyermekeik (egy-egy fiúgyermek) “halálában közrejátszhatott az egészségügyi intézmény valamely dolgozójának gondatlansága, mulasztása” – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

A megyei rendőr-főkapitányság a feljelentés adatai alapján hétfőn rendelte el a nyomozást. Az eljárás lefolytatását az országos rendőrfőkapitány kedden a Nemzeti Nyomozó Iroda hatáskörébe utalta, ahol jelenleg foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen van folyamatban eljárás.

Mint a rendőrség kifejtette: az eljárás során szakkérdéseket kell megválaszolni, ami szakértői kompetencia, ezért a rendőrség igazságügyi szakértőket fog kirendelni. A szakértői vélemény elkészítésének határidejét még nem állapították meg. Azt a kirendelő határozat a jogszabályok által biztosított lehető legrövidebb időben fogja meghatározni, annak elkészülte azonban két hónapon belül nem várható.

Korábban írtuk, hogy a kórházban szerdán elhunyt egy újabb koraszülött. Az egyik áldozat édesanyja pedig a Hír24-nek beszélt arról, hogy gyermeke haláláról SMS-ben kapott értesítést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik