Belföld

Deutsch lehet Szalai utóda

deutsch tamás (deutsch tamás)
deutsch tamás (deutsch tamás)

A Népszabadság információi szerint még a héten javaslatot tesz Orbán Viktor a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság új elnökére.

Kapcsolódó cikkek

A médiatörvény alapján a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki a NMHH elnökét, a megbízatása kilenc évre szól.

Lázár János miniszterelnökségi államtitkár egyeztet a személyéről a szakmai szervezetekkel. A lap információi szerint a tanácskozáson új nevek is felmerültek  az eddig már nyilvánosságra kerültek mellett. Hivatalosan most hangzott el Deutsch Tamás neve először. Emellett jelölt lehet Tirts Tamás egykori fideszes képviselő, aki korábban az Országos Rádió- és Televízió Testület kereszténydemokrata delegáltja volt.  Ajánlották Karas Mónika médiajogászt, vagy Koltay Andrást, a Médiatanács tagját, Böröcz Istvánt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatóját.

A MÚOSZ és a Sajtószakszervezet Majtényi László alkotmányjogászt, az ORTT egykori elnökét tartaná alkalmasnak a posztra, de őt a lap szerint a Fidesz egészen biztosan nem fogadja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik