Belföld

Új időpontban indul a 4. Velencei Tóátúszás

Velencei-tó átúszás (velencei-tó, átúszás, )
Velencei-tó átúszás (velencei-tó, átúszás, )

2010-ben tartottak először ilyen rendezvényt a Velencei-tóban, akkor 1050-en, tavaly már 1200-an vállalkoztak a nyíltvízi úszásra Magyarország második legnagyobb természetes tavában. Idén is a gárdonyi Sport Beach zöldövezeti strandja ad otthont az egész napos nyári családi programnak – írja a visitvelenceito.hu.
Eltérően a Balaton-átúszás 5,2 kilométer hosszú távjától, a mi rövidebb távunk azoknak is megteremti a nyíltvízi úszás lehetőségét, örömének átélését, akiknek 1500 métert úszni is komoly kihívást jelent – mondta Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda versenyigazgatója.
A nádasok és kis szigetek között kanyargó, különleges útvonal végig biztosított, csónakok és vitorlások horgonyoznak az úszók mellett 30-50 méterenként.

Az új időpontról augusztus 15-én döntenek az Országos Meteorológiai Szolgálat véleményének figyelembe vételéve.
Azok a résztvevők, akik már előre neveztek az eseményre, a BSI nevezési irodáján kaphatnak bővebb felvilágosítást, az alábbi elérhetőségeken: nevezes@futanet.hu, 06-1-220-8211 vagy 06-20-965-1966

Akik nemcsak úszni, de bringázni és túrázni is szeretnek, azok részt vehetnek a Velence-tavi Túra Triatlonon. Mindenkire vár 6,8 km gyaloglás és két szakaszban 13,2 és 15,5 km kerékpározás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik