Belföld

Újabb hidegfront jön, de meg sem kottyan a kánikulának

Meleg, forróság, időjárás (meleg, időjárás)
Meleg, forróság, időjárás (meleg, időjárás)

Kedden újabb hidegfront éri el térségünket, amelynek hatására átmenetileg záporra, zivatarra is számítani lehet, s néhol csak 22 Celsius-fokig melegszik a levegő, míg másutt akkor is 30 fok körül alakulnak a maximumok.

Hétfőn napos idő várható, az égen gomolyfelhők lehetnek, csapadékra nem kell számítani. Gyenge vagy mérsékelt marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb hőmérséklet 28 és 32 fok között várható.

Kedden eleinte derült, napos idő várható, majd egy érkező gyenge hidegfront miatt napközben északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Főként nyugaton, északnyugaton, északon lehet számítani záporra, néhol egy-egy zivatar is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, több helyen meg is erősödik. A minimumhőmérséklet 12 és 19 fok körül, a nappali maximumok várhatóan 26 és 34 fok között alakulnak.

Szerdán napközben általában felhős idő valószínű kevesebb napsütéssel, majd estétől északnyugat felől fokozatosan kiderül az ég. Elszórtan záporeső, kis valószínűséggel esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödhet. A leghidegebb órákban 14 és 20 fok lehet. Napközben 22 és 29 fokig emelkedik a hőmérséklet, nyugaton lesz hűvösebb az idő.

Csütörtökön túlnyomóan napos idő várható kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül, a szél időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

Pénteken is túlnyomóan napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem várható és a változó irányú szél is többnyire mérsékelt marad. A minimumhőmérséklet 11 és 18 fok között valószínű. A nap folyamán 27-30 fokig melegszik a levegő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik