Belföld

Jön a magyar S-Bahn

vonat(1)(960x640)(1).jpg (vonat)
vonat(1)(960x640)(1).jpg (vonat)

Ha próbaképpen is, s csak egyetlen vonalon, de megvalósul a sokak által javasolt, Budapesten belüli vasúti személyszállítás - írja a Magyar Nemzet.

A lap szombati száma szerint már a téli menetrenden dolgoznak a MÁV-Startnál. A vonatosszeállitas.hu oldalon megismerhetők a fontosabb változások.

A menetrendben az szerepel, hogy óránként közlekednek majd Kőbánya-Kispest és Székesfehérvár között a személyvonatok. Ez lesz az első alkalom, hogy egy dunántúli ingavonatnak nem a Déli pályaudvar és nem is valamelyik másik nagy pályaudvar, hanem a pesti oldal fontos csomópontja lesz a végállomása.

A vonatok a székesfehérvári indulás után Gárdonyban, Velencén, Kápolnásnyéken, Baracskán, Martonvásáron, Tárnokon, Érd-felsőn, Budatétényben, Kelenföldön és a Ferencvárosban állnának meg.

Ezzel megvalósul a sokat emlegetett S-Bahn koncepció. Vagyis az, hogy az utasok Budapesten belül vasúttal utazhatnak olyan városrészek között, amelyek nem egy vonal mentén helyezkednek el. A most tervezett járattal az utas Kelenföldről (ami jövőre a 4-es metró végállomása lesz) eljuthat Kőbánya-Kispestre, a 3-as metró végállomására – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik