Belföld

Életképek az utolsó kánikulai napról a Balatonnál – Fotók!

A hétvégén változékony, többnyire felhős időre számíthatunk a magyar tengernél.

Galériánkban a hidegfront előtti balatoni életképeket mutatjuk be. Fotóink az északi partn készültek. Kattintson a képre!

Szombaton egy hidegfrontnak köszönhetően országszerte záporokra, zivatarokra kell számítani, de délután már inkább csak a Dunától keletre eső területeken, itt heves zivatarok is kialakulhatnak. Megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik az északi-északnyugati szél – írja előrejelzésében az Időkép.

A Balatonnál szombat vasárnap még nem lesz kifejezetten strandidő, ám a jövő hét elejétől ismét emelkedik a hőmérséklet, s a napsütéses órák száma is növekszik, így aki most készül a tópartra, még bőven kihasználhatja a nyarat.

Hétfőn a napsütésé lesz a főszerep, gyenge, mérsékelt légmozgás mellett kellemes nyári időre van kilátás, 28 és 32°C közé melegszik a levegő.

Az ország nagy részén erős lesz az UV-sugárzás! Kedden újabb hidegfront érkezhet, így a záporok, zivatarok tovább frissíthetik a levegőt, valamint újra feltámad az északnyugati szél is. A front előtt keleten még 31-34°C várható. Szerdán naposabb időre van kilátás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik