Belföld

Vasárnap érkeznek a Bayern München világsztárjai Győrbe

"Gyors kört fut" a Bayern München labdarúgó csapata Győrben. A Bajnokok Ligája győztes bajorok ETO elleni gálamérkőzése előtt vasárnap 13.30-kor érkeznek, 16 órakor kezdődik a meccs, valószínűleg telt ház, mintegy 16 ezer néző előtt. Utolsó információink szerint négy nappal a találkozó előtt már csak 1500 belépőnek nem volt gazdája. A bevételt a két klub megállapodása alapján utánpótlás-nevelésre, és jótékony célra fordítják. A mérkőzést követő vacsora után azonnal hazautaznak a sztárok.

A München világsztárjai pénteken még bajnokit játszanak, így csak a mérkőzés napján, vasárnap délután fél kettő körül érkeznek meg a péri repülőtérre. A küldöttség összesen négy géppel jön, ezek közül kettőn a csapat tagjai, kettőn pedig az Audi vendégei utaznak, köztük prof. dr. Martin Winterkorn, a Volkswagen AG elnöke. A csapatot legutóbbi győri látogatásakor hatalmas tömeg fogadta a repülőtéren, minden bizonnyal így lesz ez most is.

A meccs előtti sajtótájékoztatón nem vesz részt egy játékos sem, hiszen ők javában készülnek a mérkőzésre. Ekkor többek között Karl-Heinz Rumeniggétől a Bayern, -és Tarsoly Csabától az ETO elnökétől kérdezhetnek az újságírók.

A meccset követően Josep Guardiola és Pintér Attila vezetőedzők, valamit csapatonként egy-egy játékos áll a sajtó rendelkezésére. A hivatalos program után a két együttes tagjai az ETO Park Hotelben közös vacsoráznak. Ezt követően a németek különgéppel visszarepülnek Münchenbe.

Sztárok sztárallűrök nélkül

Az ETO FC vezetősége nagyjából egy hónapja Münchenben egyeztetett először a gálamérkőzés részleteiről. Már akkor megállapodtak, hogy a Bayern, az esetleges sérülteket leszámítva a legjobb csapatával érkezik Győrbe, és lehetőség szerint minden világsztár itt lesz. Az ETO-nál maximálisan felkészültek arra, hogy a legendás klub futballistáinak, a szakmai stábjának és a vendégeinek megfeleljenek, de információink szerint a sztároknak semmilyen különleges kérésük nem volt.

A münchenieknél, saját stadionjukban például külön étterem áll a játékosok rendelkezésére, ahol a Guardiola kérésére szerződtetett szakácsok speciális étrendet állítanak össze a játékosoknak, akár személyre szabottan is. Ribéryéknak ezúttal tökéletesen megfelel az az étel kínálat, amit a hazai klub biztosít.

Sprintelnek a pályamunkások is

A Bayern 41 és fél órával a Mönchengladbach elleni Bundesliga-rajt, az ETO 17 órával az Ferencvárossal vívott NB I-es rangadó után lép pályára, ám elképzelhető, hogy mégsem a focisták lesznek igazán fáradtak.

Rohamtempóban teszik majd a dolgukat a stadion körül dolgozók: szombat éjjel, vasárnap reggel visszaszerelik a Fradi elleni meccsre a vendégszektorból állagmegóvás miatt eltávolított székeket, elhordják a szemetet, valamint rendbe teszik a pálya gyepét.Igyekezniük kell, hiszen legkésőbb 14 órakor lesz az átadás.

Bayern-meccs páholyból, 60 ezerért

A mérkőzésre 8 ezer forintba került a legolcsóbb, és 18 ezerbe a legdrágább nézőtéri jegy. Aki azonban még ennél is többet tud áldozni arra, hogy luxus körülmények között kövesse figyelemmel a meccset, megteheti, mégpedig az ETO Park szállodájának páholyaiból. A klub két ilyen csomagot is kínál. Az olcsóbb változatba tartozik egy három fogásos vacsora, korlátlan italfogyasztás, és egy asztal a teraszon. Mindez 29 ezer forintért.

A drágább változat mindezek mellett magába fogal még egy éjszakát a szálloda egyik superior szobájában, valamit egy reggelit is. Aki erre vágynak száz forint híján 60 ezret kell leszurkolnia érte (amennyben két ágyas szobát foglal, az összeg 96 ezerre emelkedik).

Örömfoci a vasárnapi sörmeccs, ez éles küzdelem lesz

Pintér Attila, az ETO vezetőedzője nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy pályára léphetnek a Bajnokok Ligája-címvédő ellen. Úgy véli egy ilyen csapat vendégjátéka ünnep lesz nemcsak nekik, hanem az egész országnak, az egyetemes magyar labdarúgásnak is. Ígéri megpróbálunk felnőni a feladathoz és olyan eredményt elérni, amelyre büszkék lehetnek a szurkolók. Pintér az első keretminden játékosának szeretne lehetőséget adni a pályára lépésre, hogy maradandó élménnyel legyenek gazdagabbak.

A piros lap közbeszólt, nem ez lesz Sztevanovic búcsúmérkőzése

Korábban úgy volt, hogy a Bayern München elleni találkozón elbúcsúztatja az ETO Szasa Sztevanovicot, a csapat kapusát, aki 2004 óta véd a győri csapatban. A Haladás ellen kiállított Kamenárt azonban két mérkőzésre eltiltották, így furán jönne ki, ha Sztevanovic a búcsúja előtt és utána is védene a bajnokságban. A klub vezetése szerint egy későbbi időpontot és alkalmat
keresnek Sztevanovic búcsúztatására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik