Belföld
balaton (balatoni nyár, )

Itt a balatoni gasztronómiai forradalom

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2013. 08. 09. 13:46

A Metropol Csapody Balázzsal, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosával beszélgetett. A balatoni gasztróélmények már nem a hekk-és lángos evést jelentik? De nem ám!

Csapody Balázs a Metropolnak arról mesélt, hogy kibontakozóban van a Balatonnál egy gasztronómiai forradalom: egyre több a piac, az őstermelő, fejlődik a regionális ételkultúra. Minden kategóriában szükség lenne több jó étteremre. Ehhez nem is mindig tőke kell, hanem inkább szándék, jó szakembergárda, beszállítói háttér- teszi hozzá a 21 éves Kistücsök tulajdonosa.

A hekk-ellenesség egyre jobban jellemző a balatoni halsütőkre,idén fellendült a magyar hal iránti kereslet.”Szerencsére már nem csak a hekk jelenti a halat a Balatonnál, egyre elterjedtebb a balatoni keszeg, ami kétségkívül munkásabb hal, de az íze, élvezeti értéke összehasonlíthatatlan a hekkével. Egy évek óta lefagyasztott, messziről érkező hal teljesen más, mint a helyben fogott, friss.”

Kiemelte: fontos,hogy a Balaton is rátaláljon saját gasztronómiai erényeire. Egyre több étterem törekszik arra, hogy helyi termelőktől vásárolt, igazi balatoni ízek kerüljenek a vendégek elé.

A teljes interjút itt olvashatja el.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

smoking sign in coffe shop
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.