Belföld

Hastáncolni hívják O.Z.O.R.Á-ra Mirkóczki Ádámot

Mirkoczki-Adam(1)(430x286)(1).jpg (Mirkóczki Ádám)
Mirkoczki-Adam(1)(430x286)(1).jpg (Mirkóczki Ádám)

A jobbikos betiltaná a rendezvényt, a szervezők megmutatnák, miért nem kéne betiltani.

Az O.Z.O.R.A. fesztivál szervezői azt szeretnék, ha a jobbikos Mirkóczki Ádám személyesen is meggyőződne arról, hogy “a fesztivál gazdag művészeti és kulturális programokat kínáló, nemzetközileg is elismert rendezvény”. A szervezők hangsúlyozták: remélik, elmúltak azok az idők, amikor a politika határozta meg, mi számít kulturált szórakozásnak.

A Jobbik szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy egyszer s mindenkorra be kellene tiltani az O.Z.O.R.A. fesztivált, amely nem más, mint egy “nagy, nemzetközi drogfesztivál”. A Sárbogárd közelében kedd óta tartó fesztivál kapcsán eddig 92 ember ellen indítottak büntetőeljárást kábítószerrel összefüggő bűncselekmények miatt, ezért a Jobbik azt szeretné, ha a fesztivált betiltanák, és a büntetőeljárás alá vont külföldieket “néhány évre” kitiltanák Magyarországról – közölte a politikus.

A rendezvény szervezői Mirkóczki Ádámnak küldött levelükben  azt írták: színvonalas magyar programokat tudnak mutatni a képviselőnek, “amennyiben a külföldi programok nem ízlése szerint valóak”.

„Ha élne meghívásunkkal, a teljesség igénye nélkül megtekintheti neves nemzetközi cirkuszi társulatok előadását az Óperentzia zenekar kíséretével, hangszereket készíthet hulladékból a Bélaműhely workshopján, megtanulhatja a hastánc, vagy a pilates alapjait, részt vehet az univerzális szeretet vezérelte meditáción, avagy hagyományos kézműves foglalkozásokon a kerámiakészítés, a nemezelés, esetleg a textil újrahasznosítás fortélyait sajátíthatja el” – írták.

Úgy fogalmaztak: “reméljük, hogy elmúltak azok az idők, amikor a politika határozza meg, hogy mi számít kulturált szórakozásnak”. “Bízunk benne, hogy erről a helyszínen saját szemével is meggyőződik” – írták a szervezők a jobbikos képviselőnek.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik