Belföld

Több mint ezer hely maradt a pótfelvételizőknek Vásárhelyen

Alapképzésre illetve szakképzésre is lehet még jelentkezni a Hódmezővásárhelyen működő felsőoktatási intézményekben. A BKF-en 620, a Mezőgazdasági Karon 554 hely maradt a pótfelvételizőknek, ösztöndíjas helyek azonban már nincsenek.

Augusztus 12-éig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézmények, pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzéseire. Jelentkezni csak a felvi.hu honlapon, az e-felvételin keresztül lehet. Az eljárás díja 5000 forint. Ezért az összegért mindössze egy helyet lehet megjelölni.

A meghirdetett a képzések kizárólag önköltséges formában indulnak. A pótfelvételi eljárásban csak olyan személyek felvételizhetnek, akik az alapeljárásban nem nyertek felvételt sehova, illetve nincs bírálat alatt álló jogorvoslati kérelmük.

A Hódmezővásárhelyen a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola és a Szegedi Tudományegyetem kihelyezett karain összesen 1174 hely maradt a pótfelvételizőknek. Alapképzésre illetve szakképzésre is lehet még jelentkezni, levelező valamint nappali munkarendben egyaránt.

A Mezőgazdasági Karon a mezőgazdasági mérnök, illetve a vadgazda mérnök, a budapesti főiskola székhelyintézményében pedig a kereskedelem és marketing, valamint turizmus-vendéglátás szakokat jelölhetik meg azok a pótfelvételizők, akik mindenképpen egyetemi szintű képzésben szeretnének részt venni. Ezek mellett mindkét iskola bőségesen kínál, alacsonyabb végzettséget adó, két éves, ún. felsőoktatási szakképzéseket.

Az SZTE-n egy félév átlagosan 120-175 ezer forint között összegbe kerül, míg a BKF-n egy szemeszterért 149-198 ezer forintot kell fizetni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik