Belföld
nav(1)(960x640).jpg (nav)

Uniós projekteket ellenőrizek a a NAV munkatársai a Dél-Alföldön

24.hu
24.hu

2013. 08. 05. 12:05

A nagyobb uniós támogatással megvalósuló beruházásokat ellenőrizte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Dél-Alföldön, az eddigi tapasztalatok alapján a vállalkozások többnyire szabályosan foglalkoztatják alkalmazottaikat, az esetek ötödénél azonban találtak valamilyen hibát.

Korábban a témában:

Jegyinák Attila elmondta, a támogatott fejlesztések döntő többsége építőipari beruházás, így az ellenőrzések célja elsősorban a be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztatók kiszűrése. A NAV munkatársai indokolt esetekben adóellenőrzést megalapozó adatgyűjtést is végeznek. Ezen adatgyűjtések a hivatali rendszerekben ismert és az adózók által átadott adatok egyeztetésén túl kitérnek a tárgyi eszközök felmérésére, az alkalmazottak létszámára, a számviteli szabályozás valódiságára és az adott beruházás előtt kötött szerződésekre, alvállalkozói szerződésekre, valamint azok tartalmára is.

A Dél-Alföldön év eleje óta 81 ilyen ellenőrzést végzett a NAV. Bács-Kiskun megyében tíz beruházás ellenőrzéséből öt, Békés megyében 31 ellenőrzésből három, Csongrád megyében negyven esetből nyolc alkalommal találtak valamilyen szabálytalanságot.

Az eddigi tapasztalatok alapján a foglalkoztatottak bejelentési kötelezettségét az ilyen fejlesztéseknél az átlagos 40 százalékos aránynál ritkábban szegik meg, ez nagyban köszönhető a beruházások uniós finanszírozásához kapcsolódó szigorú előírásoknak, és a gyakori ellenőrzésnek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.