Belföld

Újabb feljelentés lehet trafikügyben

nemzeti-dohanybolt(960x640)(2).jpg (nemzeti dohánybolt, trafik, )
nemzeti-dohanybolt(960x640)(2).jpg (nemzeti dohánybolt, trafik, )

Most épp a megbüntetett trafikosok készülnek feljelentésre, amiért a fogyasztóvédelmi hatóság kiskorúakat használ az ellenőrzésekhez.

Amint arról lapunk először beszámolt, a trafikosok csak ímmel-ámmal tartják be azt a szabályt, hogy 18 éven alulinak nem adhattak cigarettát, öt helyből kettőben például simán kiszolgálták munkatársunk 14 éves lányát. Ezt követően Lázár János bejelentette, hatalmas szigor lesz, nem sokkal később pedig el is kezdődtek az ellenőrzések.

Több trafikos az atv-nek arra panaszkodott, hogy már azért is megbüntetik őket, ha beengedik a fiatalt az üzletbe. A trafikosok szerint maga a beengedés gyakorlatilag elkerülhetetlen, a sötétített üvegen keresztül ugyanis nem látják, hogy ki készül belépni, így megakadályozni sem tudják, hogy egy gyerek a küszöböt ténylegesen átlépje. Sok esetben ráadásul azt is nehéz megállapítani első ránézésre, hogy a belépő hány éves. Ez tehát egy patt helyzet: először be kell engedni az illetőt, és csak azután tudják ellenőrizni a korát a személyi igazolvány elkérésével. Az ellenőrök viszont így is megbüntetik őket, mondván, kiskorú lépett be az üzletbe.

Az ügyet a trafikosok nem hagyják szó nélkül, az atv.hu információi szerint feljelentést fontolgatnak a kiskorúak ilyen célra történő megbízása miatt. Érvelésük szerint ugyanis a csalinak használt fiatalokat az ellenőrök “szándékosan küldik olyan helyre, ahova nekik belépni tilos és a törvény betűje szerint ezzel a védelmükre vonatkozó szabályokat is megszegik”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik