Belföld

Itt az újabb hőhullám

hőség, usa (hőség, usa)
hőség, usa (hőség, usa)

Csütörtökre ismét több megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint csütörtökön a napsütés mellett nyugaton kevesebb, keleten több gomolyfelhő képződik. Legfeljebb az északkeleti országrészben fordulhat elő egy-egy zápor. Az északi szél többfelé megélénkülhet, a legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 12 és 19 Celsius-fok között, néhol 20 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzése szerint csütörtökön a napi középhőmérséklet 25 fok felett alakul Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében. Emiatt ezekre a területekre másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Az UV-B sugárzás maximuma is elérheti a nagyon erős szintet.

Pénteken is országszerte szinte zavartalan lesz a napsütés, újra megjelenhetnek a 35 fok körüli hőmérsékletek. A hétvégén is folytatódik a derült, napos idő, tovább fokozódik a hőség, többfelé 35°C fölé emelkedik a hőmérséklet. Az UV-sugárzás is nagyon magas lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik