Belföld

Balesete volt? Előbb vegyen parkolójegyet!

Parkolási büntetés (parkolás, autó)
Parkolási büntetés (parkolás, autó)

Szabálysértésre kényszeríti a betegek hozzátartozóit a józsefvárosi önkormányzat rendelete, amely fizetőssé tette az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet (OBSI) sürgősségi ügyelete előtti parkolót - írja a Blikk.

Brauner Zoltán kifordult bokájú lányát vitte be az OBSI-ba. Az édesapa annyira aggódott zokogó lányáért, hogy észre sem vette a fizetőparkolásra figyelmeztető táblát.

“A Gázláng utcáról nyílik a sürgősségi betegellátás. Az utca elején „Mindét irányból behajtani tilos” tábla látható egy kiegészítéssel: kivéve a balesetibe célforgalommal igyekvők. Nincs a környéken lakóház, csak a sérültet szállító rokonok parkolnak a néhány, erre a célra kijelölt helyen. Mivel három gyermekem van, sajnos már többször jártunk ott, de utoljára még nem volt fizetős a parkolás. Minél hamarabb orvoshoz akartam jutni a gyerekemmel, így a hátamon vittem Szintiát a kocsitól is a bejáratig, mert nem tudott lábra állni” – mesélte az apa a napilapnak, akit megérkezése után 19 perccel már meg is büntettek.

A férfi méltányossági kérelmet írt a büntetése miatt, amit elutasítottak. Az önkormányzat szerint jogosan. Hogy miért? Olvassa el ide kattintva!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik