Belföld

Hosszú hétvégére már ne induljon a Balatonra!

A szallas.hu információi szerint a mostani hétvégére gyakorlatilag az összes balatoni apartman és szoba elfogyott, ha korábban nem foglaltunk szállást, nem érdemes a szerencsénkben bízva útnak indulni.

Zsúfolásig tele lesz a Balaton július utolsó hétvégéjén, legalábbis a lefoglalt szálláshelyek aránya alapján. „1-2 éjszakára már gyakorlatilag a Balaton északi és déli partján sem tudunk szállást találni azoknak, akik csak most döntöttek a leutazásról” – mondta a Hír24-nek Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője.

A legnagyobb magyar szállásfoglaló portál adatai szerint már a következő, augusztus 3-4-ei hétvégére is alig van szabad hely, aki fontolgatja, hogy a magyar tenger partján tölt pár napot, annak nagyon résen kell lennie. „Hosszabb idejű, 5-7 napos nyaralást tervezőknek még van esélyük szállást foglalni, de mindenképp számolniuk kell azzal, hogy a hétvégék egészen augusztus végéig nagyon telítettek” – tette hozzá Szigetvári József.

Előre lefoglalják a jó helyeket

A szakember elmondta, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján a júliusi és augusztusi szálláskapacitás 70-75 százaléka legkésőbb június végéig betelik, a vízpartokon ez az arány még magasabb szokott lenni. „Előfordul ugyan, hogy a főszezonban is hirdetnek meg last minute akciókat a nagyobb szállodák, de ezeket nagyon gyorsan elkapkodják. Ha valaki ilyenkor hirtelen elhatározásból utazik el, fel kell készülnie arra, hogy nem válogathat nagy kínálatból” – figyelmeztetett a portál ügyvezetője.

Városnézés fürdőzés helyett?

A Szallas.hu adatai szerint júliusban és augusztusban elsősorban a vízparti települések és más fürdővárosok iránt növekszik az érdeklődés, ilyenkor a történelmi nevezetességről híres városaink kicsit hátrébb kerülnek a népszerűségi listán. „Sopron például szinte minden évben szerepel a TOP10 városban, de július elején a főszezonra vonatkoztatott előfoglalási adatok szerint csak a 16. legnépszerűbb célpont volt” – tette hozzá a Szigetvári József.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik