Belföld

Ők hatástalanították a százkilós bombát

tűzszerész (fehérvár, )
tűzszerész (fehérvár, )

A Városházán fogadta Cser-Palkovics András azokat a tűzszerészeket, akik közreműködtek a július 17-én, a Mancz János Óvoda udvarán talált II. világháborús bomba hatástalanításában és elszállításában.

A Mancz János Óvoda udvarán július 17-én talált bomba miatt elrendelt kiürítés Székesfehérvár lakosságának tizedét, több mint tízezer embert, valamint számos intézményt, szolgáltatót és kereskedelmi egységet érintett.

A közreműködő tűzszerészek, rendőrök és katasztrófavédelmi szakemberek összehangolt munkájának, korrekt tájékoztatásának köszönhetően minden szükséges feladatot végrehajtottak, a robbanótest hatástalanítását és elszállítását követően a lakók másnap délután, biztonságban visszatérhettek otthonaikba.

Székesfehérvár polgármestere ma délelőtt a Városházán fogadta a munkálatokban részt vett tűzszerészeket, a kiürítési akciót teljes körben koordináló rendőrségi vezetőt, valamint a katasztrófavédelem képviselőjét.

Rendkívüli események történtek a bomba kapcsán, emlékezetem szerint ilyen nagyszabású kiürítést még nem hajtottak végre Székesfehérváron. A város és az érintett lakók nevében szeretném köszönetemet kifejezni, hogy az Önök közreműködésével néhány óra alatt sikeresen túljutottunk a helyzeten, és az események nyugodalmas véget értek minden érintett számára! -mondta Cser-Palkovics András.

Vargha Tamás honvédelmi állaltitkár és Dancs Norbert, a Helyi Védelmi Bizottság elnöke ugyancsak köszönetet mondtak a tűzszerészeknek. A vendégek ajándékot is kaptak, a 2013-as Szent István Emlékév keretében megrendezésre kerülő Koronázási Ünnepi Játékokra szóló belépőkkel, és az augusztus 3-4-én zajló Kecskeméti Repülőnapra szóló jegyekkel lepték meg őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik