Belföld

Forgalomkorlátozások: honvéd altiszteket avatnak Fehérváron

Szombaton kerül sor a 2013-ban végzett honvéd altisztek avatására Székesfehérváron, a Városház téren. A nagyszabású esemény miatt az alábbi forgalomkorlátozásokra, útlezárásokra számíthatnak a közlekedők.

Július 25-én, csütörtökön 18.00 órától július 27-én, szombaton 12.00 óráig lezárják a Skála Áruház mögötti parkoló Rákóczi út felőli részét. A területen maradt járműveket nem szállítják el, a kihajtást is engedik, de újabb autók nem mehetnek be a területre. A forgalmat katonák és rendőrök irányítják a József utcai behajtónál pénteken és szombaton 8.00-12.00-ig. A lakótelep felőli parkolók forgalma zavartalan lesz.

Július 26-án, pénteken és 27-én, szombaton 8.00 és 12.00 óra között a Rákóczi út Skála Áruház felőli, déli pályája lezárásra kerül. A Budai útról az autósok behajthatnak a Kégl György utcába, a kihajtás a Távirda utca felé lehetséges a Búdai út irányába. A Távirda utcába a Rákóczi út felől nem hajthatnak be az autósok. A Rákóczi út – Várkörút és a Rákóczi út – József utca kereszteződésében, az említett időpontokban kikapcsolják a jelzőlámpákat, a forgalmat rendőrök fogják irányítani. Mindkét irány forgalma az északi pályára kerül, az autóbuszjáratok zavartalanul közlekedhetnek. Az altisztek átvonulása idejére a Várkörút forgalmát néhány percre leállítják.

Július 26-án, pénteken 20.00 órától július 27-én, szombaton 13.00 óráig lezárják a parkolókata II. János Pál pápa téren. Kérik a lakókat, hogy ebben az időszakban lehetőség szerint az említett területeket hagyják szabadon, és más, közeli parkolókat vegyenek igénybe.

Július 26-án, pénteken és 27-én, szombaton 8.00-12. 00 óráig lezárások lesznek a Városház téren. A gyalogosok a Szent Imre templom és a Hiemer-ház melletti járdán közlekedhetnek, a téren történő átjárás tilos lesz. A katonák vonulása idején, körülbelül 5-10 perces időtartamra az említett járdaszakaszokon is megállítják a közlekedést.

Ajánlott videó