Belföld

Illegálisan kihelyezett táblával hirdették a polgármester trafikját

Trafik (trafik)
Trafik (trafik)

A településtábla alá kitettek egy másik táblát, amely a polgármester vadiúj trafikjához irányítja az arra tévedő magyar és külföldi autósokat. A polgármester azt mondja, nem ő volt, hanem egy barátja.

„Torony egyetlen trafikját maga a polgármester nyerte. A település az osztrák határ mellett van, és valaki – ‘természetesen nem a polgármester’ – egy német nyelvű feliratot helyezett el, teljesen illegálisan a helységtáblán, hogy növelje a trafik forgalmát” – hívta fel a figyelmet a furcsa ügyre a Kettős Mérce blog a Facebookon.

A nyugat.hu cikkéből kiderül, „valaki” tényleg kitett egy táblát, közvetlenül a településtábla alá, amely azt hirdeti: ha egyenesen hajt az autós, akkor jönni fog egy Tabaktrafik, alig 900 méter múlva. A képet ezen a linken nézheti meg.

Kovács György toronyi polgármester, egyben boldog trafiktulajdonos arra a kérdésre, hogyan kerülhetett az a tábla oda, a következő magyarázatot adta:

Hogy mondjam, van egy barátom, ő akart nekem segíteni, de mikor megtudtam, már azonnal reggel levetettem. De nem is szeretnék erről beszélni semmit se.

A nyugat.hu egyébként azóta is keresi a rejtélyes jótevőt, akit ők csak „hatalmas szívű, ajándékból táblákat gyártó Zorrónak” hívnak. Ha valaki tudja, ki lehet az, ne habozzon tájékoztatni kollégáinkat.

Olvasói sztorik