Belföld
SZKT troli (SZKT troli)

ÁSZ ellenőrzés az SZKT-nál

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 07. 18. 14:00

Félbemaradt fejlesztéseket, magasabb rezsióradíjat, elmaradt beszámolókat és utaszámlálást kifogásolt az Állami Számvevőszék vizsgálata a Szegedi Közlekedési Kft-nél.

Ellenőrzést végzett az elmúlt hetekben az Állami Számvevőszék a Szegedi Közlekedési Kft-nél. A revizorok megállapították, hogy a tömegközlekedési cég eleget tett szakmai beszámolási kötelezettségének, és a feladatait a rendelkezésre álló erőforrások felhasználásával végezte.

Kifogásolták viszont, hogy a cég nem végezte el a félévenkénti utas elégedettségi felmérést, és ugyancsak elmaradt a háromévente kötelező utasszámlálás. A cég felügyelőbizottságának elnöke is elmulasztotta az évenként kétszeri beszámolási kötelezettségét a városi közgyűlésnek.

Kifogásolta az ÁSZ azt is, hogy többszázmilliós befejezetlen fejlesztésbe és beruházásba kezdett a cég a korábbi években, és a meghatározott rezsióradíj háromszorosát számlázták.

A vizsgálat alapján az ÁSZ javasolja Botka László polgármesternek, hogy követelje meg az ügyvezetőtől és a felügyelőbizottság elnökétől az előírt beszámolók elküldését, állapítsa meg a felelősséget a magasabb óradíjak alkalmazásáért, és a félbemaradt fejlesztésekért.

Az SZKT ügyvezetőjének pedig javasolják, hogy tegyen eleget az utasszámlálási kötelezettségeinek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.