Belföld

Addig küldözgették őket, míg meghalt beteg babájuk

kórház (hordágy, )
kórház (hordágy, )

Orvostól orvosig küldözgették a 41 fokos lázban égő kislánnyal a szülőket. Mire segítséget kaptak, már késő volt.

12 órán keresztül senki nem látta el lázas beteg gyermeküket – ezt mesélték a Blikknek a szülők, akiknek januárban halt meg féléves kislányuk. Az apa és kedvese lélekszakadva rohantak a kicsivel az egri kórházba. A sürgőssségiről azonban a gyermekosztályra küldték a családot, de ott az ügyeletes orvos nem fogadta őket, mivel nem volt beutalójuk. Akkor az ügyeletre siettek a beutalóért, ahol az orvos megvizsgálta a láztól tűzforró kislányt, beadott neki egy injekciót, majd egy recepttel hazaküldte a családot.

A gyerek láza azonban nem csökkent, így a kétségbeesett szülők a mentőket hívták, ahonnan a gyermekorvosi ügyelethez kapcsolták őket. A tüneteket hallva a doktor azt kérte, azonnal vigyék a gyereket a rendelőbe, mert esélyes, hogy agyhártyagyulladása van. Ott végül megkapták a kórházi beutalót, de már későn. Mire az infúziót bekötötték, a kislány meghalt.

A gyerek halálával kapcsolatban eljárást indított a rendőrség.  A Markhot Ferenc Kórházban elismerték, hogy a sürgősségi osztályról beutaló híján elküldték a szülőket a gyermekosztályra, azonban azt állítják: ott nem jelentkeztek aznap éjjel a kicsivel. A történet további részletei a Blikk.hu-n olvashatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik