Belföld

Íme, az első fotó a Sólyom Airways gépeiről!

A képet a Budapest Airport osztotta meg Facebook-oldalán.

Az Airbus A320 típusának gépteste fehér, míg a hajtóművet és a repülő farkát egy, a magyar trikolor színeiben pompázó sólyom díszíti.

A Népszabadság cikke szerint irodákat bérelt Ferihegyen, és még a héten be is költözhet a repülőtérre a tervezett új magyar légitársaság. A lapnak a Budapest Airport szóvivője is megerősítette az információkat.

A lap információi szerint könnyen lehet, hogy iráni befektetők is részt vesznek a vállalkozásban, a jelenlegi tulajdonosok egyike, Hurtyák Róbert ugyanis a lap – üzleti életből származó – információi szerint komoly iráni üzleti kapcsolatokkal rendelkezik.

Korábban a Magyar Nemzet arról írt, hogy a Sólyom mögött álló „közel-keleti kisebbségi befektetők” segítségével már augusztusban megindulhatnak a járatok európai és közel-keleti célállomásokra. A cég kezdetben hatgépes flottával kezdi meg tevékenységét, de a tervek szerint 2017-re ötven gépe repül majd.

A flotta értéke megközelíti a négymilliárd eurót. Az első évben 700 munkatársat vesznek fel, három év alatt a létszám elérheti a háromezret – közölték a Magyar Nemzet forrásai. Jövőre el kívánják érni a tavaly februárban összeomlott Malév utasforgalmát, azaz a hárommilliót, 2017-re pedig már nyolcmilliós szám áll a tervekben. A Sólyom nem a fapadosok versenytársa kíván lenni, a prémium kategóriában versenyezne.

Szaliom? Sajom?

Nemrég külföldi turistákat kértünk meg arra, ejtsék ki leendő új légitársaságunk nevét. Beletört a nyelvük. Íme!

Olvasói sztorik