Belföld

Életveszélyes vonatozni Dél-Somogyban

vonat (vonat)
vonat (vonat)

Bosszankodnak a helyiek, ha vonattal szeretnének utazni. A fel-, illetve leszállás ugyanis kész tortúra, gyakran életveszélyes. A vonatra felszálláshoz például sámli kell – írja a sonline.hu.

Egyszerűen nem tudunk felszállni a vonatra, olyan alacsony a peron. Kénytelenek voltunk ehhez a furcsa megoldáshoz folyamodni, hogy a magunk által gyártott sámlit használjuk – panaszolta a lapnak Nagyfaludi József.

Bár Barcson 20-30 centiméterrel már megemelték a rámpát, a kisebb településeken élők inkább elkerülik az állomást, és másként oldják meg az utazásukat.

Nagyon félek, ha utazni kell, pedig Kaposvárra havonta egyszer megyek kivizsgálásra, és inkább a hajnali buszt választom, hogy bejussak Barcsra, mert a vonatra egyszerűen nem tudok felszállni – mesélte Nagyfaludi Józsefné, Margit, aki szerint leszállni sem könnyebb a szerelvényről, „szabályosan úgy esünk le a vonatról.”

A falubeliek szerint elég lenne 20-25 centiméteres magasítás a peronon, de csak 10 méteren, ahol az utasok fel- és leszállnának. Addig azonban marad az a faramuci helyzet, hogy az állomásról utazni kívánókat a családból egy személy csak azért kíséri ki, hogy a lépcsőkön fel tudja segíteni, illetve visszaérkezéskor is valakinek várnia kell a hozzátartozót, hiszen képtelenség másképpen egyedül leszállni.

Hogy mivel magyarázza a MÁV Zrt. a balkáni állapotokat, elolvashatja itt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik