Belföld

Ügynökügy: megunta a titkolózást Schiffer András

schiffer andrás (schiffer andrás, )
schiffer andrás (schiffer andrás, )

Határozati javaslatot nyújt be az aktanyilvánosság ügyében.

Az LMP-s Schiffer András határozati javaslatban kezdeményezi, hogy a kormány év végéig alkossa meg az állambiztonsági múlt feltárására vonatkozó törvényjavaslatot és terjessze azt az Országgyűlés elé.

A független képviselő ezt szombati, budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, emlékeztetve arra, hogy az parlamenti többség már háromszor utasította el az LMP aktanyilvánosságot célzó kezdeményezését. Ezt azzal indokolták, hogy az indítványt nem találták megfelelő minőségűnek, pedig a javaslatot az LMP a kormánypártok korábban hangoztatott aggályait orvosolva készítette el – tette hozzá Schiffer András.

Az LMP társelnöke jelezte, a kétharmados többség három év alatt nem volt képes arra, hogy biztosítsa az aktanyilvánosságot. Schiffer András szerint ha határozati javaslatát elutasítják, akkor a Fidesz-KDNP azt bizonyítja, hogy ők maguk is a továbbélő hálózatok foglyai, hiszen nem pusztán a múlt tisztázásáról vagy erkölcsi elégtételről van szó. A mai napig rengeteg jel mutat arra, hogy a rendszerváltozás utáni politikai, gazdasági és kulturális átalakulást nagymértékben szőtték át a túlélő állambiztonsági hálózatok – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik