Belföld

Budapest Pride – az MSZP ott lesz

szivárvány (szivárvány, felhők, )
szivárvány (szivárvány, felhők, )

A szocialisták támogatják a fesztivált.

Az ellenzéki párt szerint Magyarország csak akkor lehet sikeres, ha állampolgárai szabadon, félelmek nélkül élhetnek benne. Az MSZP támogatja a Budapest Pride Fesztivált és részt vesz a szombati felvonuláson, mert hiszi, hogy “egy nyitott és befogadó társadalom alapja az egymásért való bátor kiállás.

“A Budapest Pride Fesztivál nem “csak” egy felvonulás, hanem az LMBTQ-közösség legjelentősebb magyarországi eseménye. Olyan kulturális rendezvénysorozat, amely színvonalas produkciók sorával hívja fel figyelmet mindazokra, akiknek a jogai ma Magyarországon csorbát szenvednek” – emlékeztetnek közleményükben a szocialisták.

A fesztivál szerintük jó lehetőség arra, hogy “mindannyian megértsük: sokszínű társadalomban élünk, amelyben egymás megismerésével és megértésével tudjuk csak azokat a sztereotípiákat és előítéleteket csökkenteni, amelyek áthatják a mindennapjainkat.

Az LMBTQ társadalom tagjainak is joguk van az önkifejezéshez, joguk van kiállni magukért. Ők azonban ma sem csupán önmagukért vonulnak fel, hanem mindazokért, akik valamely megbélyegzett kisebbséghez tartoznak – tudatta az MSZP, amely olyan Magyarországot akar, “ahol mindenki nyíltan vállalhatja identitását és bátran kiállhat önmagáért. Ahol mindenki önmaga lehet. Ahol senkinek sem kell hazugságban leélnie az életét”.

A KDNP előzőleg elítélte azokat a politikusokat, akik demonstratív módon, az LMBTQ közösségből várható szavazatok reményében parádéznak évi egyetlen alkalommal a fővárosban”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik