Belföld

Budapest Pride – kiadta figyelmeztetését a KDNP

melegfelvonulas-ukrajnaban(210x140)(1).jpg (melegfelvonulás, )
melegfelvonulas-ukrajnaban(210x140)(1).jpg (melegfelvonulás, )

A KDNP arra kéri a Budapest Pride felvonulóit, ne provokálják a velük nem tartó embereket, családokat és közösségeket. A melegekkel tartó politikusokat a kisebbik kormánypárt elítéli.

“A KDNP következetesen tartja magát azokhoz a kereszténydemokrata alapelvekhez, amelyek az egyén szabadságát és a magánélet háboríthatatlanságát biztosítják. Ezek függetlenek attól, hogy milyen szexuális irányultsága van valakinek”. A kisebbik kormánypárt a Pride felvonulás kapcsán hangsúlyozza, “hogy a meleg büszkeség kifejezésének határa ott húzódik, ahol a felvonulók még nem sértik mások emberi méltóságát”. A KDNP felhívja “az LMBTQ közösség felvonuló tagjait és szimpatizánsaikat, hogy ne provokálják a velük nem tartó embereket, családokat és közösségeket. A szexuális beállítottságra való egyéni büszkeség szabadsága nem irányulhat a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának a megsértésére sem”. Az Alaptörvény mindenkinek jogot biztosít véleménye kifejezésére, de azt nem teheti mások sérelmére – emlékeztet a párt, azt kérve, hogy felvonulók ne űzzenek gúnyt a hagyományos értékekből, ne csúfolják a hívőket, mint sokszor tették azt a korábbi meneteknél!

A Kereszténydemokrata Néppárt emlékeztet arra, hogy immár a Velencei Bizottság is elfogadja az általuk képviselt “európai és keresztény értékrendet, amely a házasság intézményét két különnemű ember kölcsönös felelősség-vállaláson alapuló szeretetközösségének tekinti.  Ez összhangban van az európai normákkal és a többségi társadalom értékrendjével”, ezért a párt mindent megtesz, hogy kiemelt támogatás segítse a családokat és a gyermekeket. “A jövő nemzedék testi-lelki egészségének alapja, hogy a gyermekek kiegyensúlyozott családokban nőjenek fel, és ennek – kutatásokkal igazoltan – a legnagyobb esélye akkor van, ha a család egy férfi és egy nő házasságán alapul” – írja a KDNP, tiszteletben tartva, hogy ezen kívül sokféle együttélési modell létezik. Magyarországon az EU elvárásainak megfelelően jogilag rendezett az egynemű párok helyzete is, a bejegyzett élettársi kapcsolat a jogrend része.

A KDNP sem a melegek házasságát, sem azt nem támogatja, hogy egynemű párok gyermeket fogadhassanak örökbe. “Ez már nem az egyéni szexuális szabadság gyakorlásának része, mert a gyermekeknek joguk van szülőkhöz, apához és anyához, lehetőséget kell teremteni arra, hogy hagyományos családi környezetben nevelkedjenek” – tudatta a párt, amely szerint a Budapest Pride, “az azon való részvétel látszólag nyitottságot és elfogadást sugall, valójában megakadályozza, hogy a szexuális irányultság megélése a magánélet része legyen és annak helyére, a hálószoba falai közé kerüljön”.

A kisebbik kormánypárt elgondolkodtatónak nevezi, “milyen üzleti körök érdeke a felvonulás finanszírozása, az utazó cirkusz kellékeinek biztosítása. A Pride sajnálatosan nemcsak biznisz, hanem a politikai haszonlesők menete”. A KDNP elítéli azokat a politikusokat, akik demonstratív módon, az LMBTQ közösségből várható szavazatok reményében parádéznak évi egyetlen alkalommal a fővárosban. A mai napon is minden ember őrizze és őrizhesse meg méltóságát, illetve magánéletének háboríthatatlanságát! – zárja sorait a KDNP.

Az MSZP támogatja a Budapest Pride fesztivált és részt is vesz a felvonuláson – közölte az ellenzéki párt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik