Belföld

Bocsánatkérés a baltás gyilkos kiadatásáért

paczolay péter (paczolay péter)
paczolay péter (paczolay péter)

Paczolay Péter, a magyar Alkotmánybíróság elnöke bocsánatot kért Örményországtól Ramil Safarov kiadatásáért egy sajtóbeszélgetésen – írja az Index az Armenpress örmény hírügynökségre hivatkozva.

„Éjszaka meggyilkolta a társát, ezért véleményem szerint a magyar bíróság döntése közel sem volt megalapozott. Tény, hogy Magyarország hat-hét évvel a bebörtönzését követően adta ki Azerbajdzsánnak. Folytatnia kellett volna a büntetése letöltését, ahelyett, hogy szabadon bocsássák és hősként ünnepeljék” – idézte Paczolayt a hírportál.

Az AB elnöke hangsúlyozta: nem a magyar nép nevében, csak a maga nevében kért személyesen elnézést, „amennyiben az ügy bárkiben sérelmet keltett”.

Mint arról korábban beszámoltunk, Magyarország augusztus 31-én adta át Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa 2004-es budapesti meggyilkolásáért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Ramil Safarov azeri katonatisztet, akit hazájában elnöki kegyelemmel azonnal szabadlábra helyeztek. Szerzs Szargszján örmény elnök még aznap bejelentette, országa felfüggeszti a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik