Belföld

Tartós hőségre készülhetünk

hoseg(210x140)(5).jpg (kánikula, )
hoseg(210x140)(5).jpg (kánikula, )

Jövő hét végéig kitart a harminc fokos meleg idő.

Szerdán folytatódik a napos, száraz idő, csak időnként jelenhetnek meg vékony fátyolfelhők helyenként az égen, csapadéktól sehol sem kell tartanunk. Nyugaton, északnyugaton megélénkülhet a déli, délkeleti szél. Hajnalban 8-14 fok várható, délutánra 28-32 közé kúszik fel a hőmérő higanyszála. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás.


Fotó: Kummer János

Sok napsütésre, meleg nyári időre készülhetünk csütörtökön is, egy térségünk közelében feloszló gyenge hidegfront hatására lehet csupán helyenként kissé több a felhő, de csak elvétve alakulhat ki gyenge, frissítő zápor. Többfelé emelkedik 30 fölé emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken a napsütést már többfelé zavarhatják gomolyfelhők, helyenként záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A Dunántúlon az északi szél megerősödhet, de maradnak a 30 fok körüli délutáni maximum-értékek.

Szombaton és vasárnap a napos idő mellett záporok, zivatarok kialakulására kell számítani, de marad a nyárias hőmérséklet. Nyugaton, északkeleten és zivatarok környezetében feltámadhat a szél.

A jövő héten sem várható lehűlés, a nappali csúcshőmérséklet várhatóan 30 fok körül alakul, a minimumok pedig 16 fok körül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik