Belföld

Rekordszámú vízbefulladás: gyerekek és felnőtt áldozatok

Csak a múlt hét folyamán 15 ember fulladt vízbe Szlovákiában, ami az előző évi vízbefulladásoknak több, mint negyede – írja a Bumm.sk.

Szinte hetente vízbefulladásos esetekről számolt be a szlovák sajtó, a napokban egy nagykürtösi fiú, azelőtt két jókai gyerek, korábban pedig két felbári gyermek fulladt meg, de felnőttek is szerepelnek a szomorú listán: Érsekújvárnál egy 34 éves férfi holttestét vetette ki a Nyitra folyó – számolt be a félelmetes statisztikáról a bumm.sk szlovák hírportál.

A Kis-Duna Gútánál is áldozatot szedett, egy 60-70 év körüli férfit vetett ki a víz, akinek a személyazonosságát nem tudták megállapítani. Az esetek közös jellemzője, hogy a holttestek napokkal az eltűnést követően, kilométerekkel lejjebb kerülnek elő, minden azonnali keresőakció ellenére.

A Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly összesen 59-en fulladtak vízbe, ami kettővel több, mint egy évvel korábban. Az elmúlt két évet tekintve a Nyitrai kerület veszítette el legtöbb lakosát vizeiben, szám szerint 18-at, míg a Besztercebányai kerületben “csupán” 10 fulladásos haláleset történt.

A teljes cikk itt olvasható!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik