Belföld

Fegyverektől is óvták Horn Gyulát

Látogatókat sem fogadhatott, pedig lettek volna.

A volt miniszterelnök utolsó hat évét idézi fel a Bors. Ebből kiderül, hogy 2007 szeptemberében került a budapesti Állami Egészségügyi Központ kiemelt részlegére. Ott 24 órás felügyeletet kapott. Egyszemélyes kórterembe került, amelynek ablaka golyóálló volt és fényszűrő fóliával vonták be.

A lap információja szerint pártja felajánlotta a családnak, hogy viselik kezelésének otthoni költségeit, de orvosai nem engedélyezték eltávozását.

Az első évben sétálni a kórház belső kertjébe járt, ahol nem készülhettek róla fotók, majd lassan elmaradtak a szabadon töltött félórás programok. A külvilággal fokozatosan csökkent a kapcsolata. Sok látogatója akadt volna, de családja az orvosokkal konzultálva úgy döntött, csak legközelebbi ismerősei járhatnak be hozzá.

A lap szerint Horn – különböző szövegkörnyezetben –, több politikustársát is szóba hozta az évek során, a legtöbbször Kádár János egykori tolmácsa, a Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula került szóba. Magyarul és oroszul felváltva szólt a személyzethez.

Halála előtt hónapokkal fekvő beteggé vált, az utolsó két hétben állapota rohamosan rosszabbodott, gépek segítségével tartották életben – írja a Bors.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik