Belföld

Nem tudják teljesen felszámolni a józsefvárosi piacot

józsefvárosi piac ( józsefvárosi piac)
józsefvárosi piac ( józsefvárosi piac)

A Négy Tigris árusainak többségét nem vágta földhöz a hír, hogy bezárhat a piac. Ha így lesz, a szemben lévő épületkomplexumban folytatják tovább.

Egyáltalán nincs katasztrófahangulat a Négy Tigris Piacon, az árusok többsége nyugodt, a helyszínen alig találtunk idegességre utaló jeleket. Az ok prózai: egy részük nem hiszi el, hogy tényleg bezárják a piacot, hiszen már annyiszor bejelentették, és mégsem lett belőle semmi, a többiek pedig azt mondják, hogy ha őket kiteszik az állami tulajdonban lévő területről, akkor egyszerűen átsétálnak a Négy Tigris Piaccal szemben található épületkomplexumba, és ott folytatják tovább. A vásárlóknak azért hiányozna, ha nem lenne, még akkor is, ha csak elvétve kapnak számlát.

A Négy Tigris Piac a Kőbányai út páros oldalán van, az épületkomplexum pedig a páratlan oldalon. A két területet egy zebra köti össze. A komplexum – amely ma már ugyanúgy szerves része a „józsefvárosi piacnak”, mint a bódéváros – nem sokban különbözik a most bezárásra ítélt piactól. Az épületekben jelenleg is zajlik az árusítás, ráadásul nagyságrendekkel nagyobb mértékben, mint a konténerekben. Még a kínálat is ugyanaz: van Iphone4-nek hívott ócska mobil, hamis parfüm 3500 forintért, női felső 350 forintért.

Szemben lévő épületkomplexum

Az önkormányzat keresi a megoldást

A kereskedők azért sem izgulnak különösebben, mert a Négy Tigris Piaccal szemben lévő terület nem állami, hanem magántulajdonban van. Az önkormányzat tehát onnan már biztosan nem tudja „kilakoltatni” őket. Ez viszont azt jelenti, hogy minden marad a régiben, leszámítva, hogy a Kőbányai út páros oldalán a jövőben nem bódék lesznek, hanem egy sportközpont és egy szabadidőpark, amit 4 milliárd forinból tervez felépíteni az önkormányzat. Ez egyébként elég szürreális látványt nyújt majd, ha a szemben lévő területet – ami pontosan ugyanolyan „tiszta”, és „rendezett”, mint a régi piac – valóban nem tudja felszámolni az önkormányzat.

A VIII. kerületi önkormányzat sajtóosztálya kérdésünkre, hogy a Négy Tigris Piac bezárásának így mennyi értelme van, illetve, hogy a szemben lévő magántulajdonból hogyan tudják majd kilakoltatni az árusokat, közölte: „hosszú meccs lesz”, szakértőik viszont már dolgoznak a megoldáson.

Forrás: Google

Olvasói sztorik