Belföld

Nézzen körbe a jövő józsefvárosi piacán!

A látványterven teniszpályák, kültéri fitneszgépek, szépségipari szolgáltatások és éttermek is helyet kaptak. A megálmodott sportcentrumra 4 milliárd forintot szánnak.

Kattintson a képre és nagyobb lesz!

Mint arról korábban beszámoltunk, hétfőn felmondták a piac üzemeltetőjének bérleti szerződését, miután Kocsis Máté (Fidesz–KDNP) polgármester erre kérte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt és a MÁV Ingatlangazdálkodási Igazgatóságát. A szerződéshez 150 napos felmondási idő kapcsolódik, így legkorábban öt hónap múlva kell kiürítve, eredeti állapotában visszaadni a Kőbányai úti Négy Tigris piac által használt területet.

A fejlesztési terv szerint a sportfunkciókat a pályaudvar Fiumei úti, nyugati szélétől a Posta telkének végéig tartó területen valósítanák meg. A sportpályákat mintegy 12 ezer négyzetméteren alakítanának ki, ezek között lenne téli sátorral fedett füves labdarúgó pálya, két streetball pálya, négy teniszpálya, homokos strandröplabda pálya, atlétikai és erdei futópálya, továbbá mászófal és kültéri fitneszgépek.

Beltéri sportlehetőségeket alakítanának ki 4200 négyzetméteren: három sportpálya, uszoda, fallabdapályák, tánctermek, konditerem és küzdősportterem kialakítása szerepel a tervekben. Emellett egy szolgáltató egység kapna helyet, ahol sportszerüzletek, szépségipari szolgáltatások, vendéglátó-ipari egységek lennének.

Az Orczy térhez közeli főépületben hostelt és éttermet alakítanának ki, és ehhez kapcsolódnának a bowlingozási, csocsózási és billiárdozási lehetőségek.

A sportközpont építésére mintegy 3 milliárd forinttal számolnak, és további több mint 1 milliárd forinttal kalkulálnak egyebek mellett a park, a kültéri pályák és a berendezések költségére. Jelezték: a létesítmény évente csaknem 122 millió forint nyereséget termelhet.

Legkorábban 2014 júniusáig kellene elkészülnie az építési engedélyezési terveknek, a kivitelezés pedig 2015 októberében fejeződhet be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik