Belföld

Na most egy kis ősz

Esős, hűvös idő lesz egy pár napig.

Kedden már az egész országban rossz idő lesz. Több helyen várható eső, keleten zápor, erős széllel, csak rövid időszakokra süthet ki a nap délen és észak-keleten. Éjjel 12 és 18, napközben 15 és 23 fok között várható a maximum.
A Meteorológiai Szolgálat keddre már nem adott ki figyelmeztetést, vagyis nem kell olyan viharokra készülni, mint amilyenek ma az ország keleti felén pusztítottak ott ahol másodfokú riasztás volt érvényben. Többfelé fotóztak tornádót, tubát és folyóvá vált utcákat. A szegedi özönvizet az RTL jóvoltából videón is láthatja:



Szerdán is borongós idő valószínű, csapadékra főleg északkeleten kell még számítani. 20-25 fokra van kilátás napközben.

Csütörtöktől javul az idő, szombatig napi 2-3 fokkal nőhet a hőmérséklet.

Nemcsak a bőrönkön érezhetjük

Erős hidegfronti hatásra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mára 10-15 fokot hűlt a levegő. Ez sokaknál okoz kellemetlenségeket:  Vérnyomás-ingadozás, fejfájás, esetleg migrén jelentkezhet, a görcsökkel járó megbetegedéseknél fokozódik a görcshajlam. Gyakoribbak lehetnek az ízületi fájdalmak, a felső légúti hurutos megbetegedések. Az asztmás rohamoknak is nagyobb a valószínűségük. A megszokottnál hosszabb reakcióidő növeli a balesetek kockázatát.

És akkor még itt vannak az egyéb nyári nyavalyák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik