Belföld

Keddtől így járnak a vonatok Győr és a főváros között

24.hu
24.hu

2013. 06. 24. 15:47

Az árvíz miatt karbantartásra szorult a vasúti pálya, azért Győr és Budapest között a vasúti közlekedés menetrendje is felborult.

2013. június 25-én üzemkezdettől a Budapest – Győr vasútvonalon a közforgalmú menetrendben meghirdetettek szerint közlekednek a vonatok. A vasúti pálya helyreállítása miatt Komárom és Almásfüzitő között lassabban, illetve csak az egyik vágányon közlekednek a vonatok, így 10-20 perc késés várható közlekedésükben. A vonatok korábbi felármentessége megszűnik.

A vonatok 2013 június 24-én még az alábbiak szerint közlekednek:

ABudapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon Almásfüzitő és Komárom között Duna korábbi áradása miatt a vasúti pálya megrongálódott, további intézkedésig nem közlekedhetnek a vonatok. Az utasokat vonatpótló autóbusszal szállítja el a vasúttársaság.

Budapest – Győr / Győr – Budapest személyvonatok:

A vonatok mindkét irányban Budapest-Déli – Almásfüzitő, valamint Komárom – Győr között menetrend szerint közlekednek. Almásfüzitő – Komárom között vonatpótló autóbuszokkal szállítjuk Utasainkat.

A vonatok Komárom és Győr között óránként közlekednek, Komáromból Győrbe minden óra 53 perckor indulnak, Győrből Komáromba minden óra 31 perckor indulnak.

Budapest – Győr / Győr – Budapest gyorsvonatok:

A vonatok mindkét irányban Budapest-Keleti – Tatabánya között közlekednek. Tatabánya – Győr között vonatpótló autóbuszokkal szállítjuk Utasainkat. A Tatabánya – Győr között közlekedő autóbuszok a közbenső állomásokat és megállóhelyeket nem érintik (helyettük a személyvonatokat ajánljuk), csak a kiindulási- és célállomáson állnak meg.

Felhívjuk Utasaink figyelmét, hogy Győrből munkanapokon reggel 5:20-kor további vonatpótló autóbuszt közlekedtetünk Tatabányára közbenső megállás nélkül. Tatabányán átszállási lehetőség biztosított Budapestre.

A gyorsvonatok Győr – Celldömölk – Szombathely/Zalaegerszeg és Sopron között a közforgalmú menetrendben meghirdetettek szerint közlekednek.

A gyorsvonatok 2013. június 24-ig gyorsvonati pótjegy váltása nélkül vehetők igénybe.

Budapest – Győr – Szombathely/Sopron és vissza viszonylatban közlekedő InterCity vonatok:

Az InterCity vonatok Budapest-Keleti és Győr között nem közlekednek, helyettük a railjet és a gyorsvonatokat ajánljuk. Győr – Szombathely/Sopron között az InterCity vonatok menetrend szerint közlekednek, a Szombathelyre utazóknak Csorna állomáson át kell szállni.

Ezeket az InterCity vonatokat 2013. június 24-ig felármentesen lehet igénybe venni.

Június 25-én üzemkezdettől a Budapest – Győr – Wien Westbahnhof (– München Hbf./Zürich HB) és vissza viszonylatúnemzetközivonatok a közforgalmú menetrendben meghirdetettek szerint közlekednek. Pályaépítés miatt Komárom és Almásfüzitő között lassabban, illetve csak az egyik vágányon közlekednek a vonatok, így 10-20 perc késés várható közlekedésükben.

A vonatok 2013 június 24-én még az alábbiak szerint közlekednek:

Budapest – Győr – Wien Westbahnhof (– München Hbf./Zürich HB) és vissza viszonylatú railjet vonatok:

A vonatok mindkét irányban Budapest-Keleti – Tatabánya között, illetve Győrtől Ausztria felé közlekednek. Tatabánya – Győr között vonatpótló autóbuszokkal szállítjuk Utasainkat.

A vonatpótló buszos közlekedés miatt mindkét irányban kb. 45 perc késéssel kell számolni. A továbbutazáshoz a szükséges csatlakozásokat biztosítjuk. A vonatok felármentesen vehetők igénybe.

További információkat itt olvashat!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Domenico Lucano, mayor of the small Italian fishing village Riace, receives the 'Dresden Peace Award 2017' at the Semper opera in Dresden, Germany, 12 February 2017. Lucano receive the award for his committment to helping refugees. The 58-year-old man has been welcoming refugees flying from war and poverty since 1998. Photo: Arno Burgi/dpa-Zentralbild/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.