Belföld

Keddtől így járnak a vonatok Győr és a főváros között

Az árvíz miatt karbantartásra szorult a vasúti pálya, azért Győr és Budapest között a vasúti közlekedés menetrendje is felborult.

2013. június 25-én üzemkezdettől a Budapest – Győr vasútvonalon a közforgalmú menetrendben meghirdetettek szerint közlekednek a vonatok. A vasúti pálya helyreállítása miatt Komárom és Almásfüzitő között lassabban, illetve csak az egyik vágányon közlekednek a vonatok, így 10-20 perc késés várható közlekedésükben. A vonatok korábbi felármentessége megszűnik.

A vonatok 2013 június 24-én még az alábbiak szerint közlekednek:

ABudapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon Almásfüzitő és Komárom között Duna korábbi áradása miatt a vasúti pálya megrongálódott, további intézkedésig nem közlekedhetnek a vonatok. Az utasokat vonatpótló autóbusszal szállítja el a vasúttársaság.

Budapest – Győr / Győr – Budapest személyvonatok:

A vonatok mindkét irányban Budapest-Déli – Almásfüzitő, valamint Komárom – Győr között menetrend szerint közlekednek. Almásfüzitő – Komárom között vonatpótló autóbuszokkal szállítjuk Utasainkat.

A vonatok Komárom és Győr között óránként közlekednek, Komáromból Győrbe minden óra 53 perckor indulnak, Győrből Komáromba minden óra 31 perckor indulnak.

Budapest – Győr / Győr – Budapest gyorsvonatok:

A vonatok mindkét irányban Budapest-Keleti – Tatabánya között közlekednek. Tatabánya – Győr között vonatpótló autóbuszokkal szállítjuk Utasainkat. A Tatabánya – Győr között közlekedő autóbuszok a közbenső állomásokat és megállóhelyeket nem érintik (helyettük a személyvonatokat ajánljuk), csak a kiindulási- és célállomáson állnak meg.

Felhívjuk Utasaink figyelmét, hogy Győrből munkanapokon reggel 5:20-kor további vonatpótló autóbuszt közlekedtetünk Tatabányára közbenső megállás nélkül. Tatabányán átszállási lehetőség biztosított Budapestre.

A gyorsvonatok Győr – Celldömölk – Szombathely/Zalaegerszeg és Sopron között a közforgalmú menetrendben meghirdetettek szerint közlekednek.

A gyorsvonatok 2013. június 24-ig gyorsvonati pótjegy váltása nélkül vehetők igénybe.

Budapest – Győr – Szombathely/Sopron és vissza viszonylatban közlekedő InterCity vonatok:

Az InterCity vonatok Budapest-Keleti és Győr között nem közlekednek, helyettük a railjet és a gyorsvonatokat ajánljuk. Győr – Szombathely/Sopron között az InterCity vonatok menetrend szerint közlekednek, a Szombathelyre utazóknak Csorna állomáson át kell szállni.

Ezeket az InterCity vonatokat 2013. június 24-ig felármentesen lehet igénybe venni.

Június 25-én üzemkezdettől a Budapest – Győr – Wien Westbahnhof (– München Hbf./Zürich HB) és vissza viszonylatúnemzetközivonatok a közforgalmú menetrendben meghirdetettek szerint közlekednek. Pályaépítés miatt Komárom és Almásfüzitő között lassabban, illetve csak az egyik vágányon közlekednek a vonatok, így 10-20 perc késés várható közlekedésükben.

A vonatok 2013 június 24-én még az alábbiak szerint közlekednek:

Budapest – Győr – Wien Westbahnhof (– München Hbf./Zürich HB) és vissza viszonylatú railjet vonatok:

A vonatok mindkét irányban Budapest-Keleti – Tatabánya között, illetve Győrtől Ausztria felé közlekednek. Tatabánya – Győr között vonatpótló autóbuszokkal szállítjuk Utasainkat.

A vonatpótló buszos közlekedés miatt mindkét irányban kb. 45 perc késéssel kell számolni. A továbbutazáshoz a szükséges csatlakozásokat biztosítjuk. A vonatok felármentesen vehetők igénybe.

További információkat itt olvashat!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik