Belföld
BFMK - program (bfmk, szabadtéri színpad, színpad, program, hódmezővásárhely)

Zárónapi programok

Frankó Máté
Frankó Máté

2013. 06. 23. 16:33

A hosszúra nyúlt múzeumi éjszaka ellenére ma is sokan voltak a Szent Iván Napi Mulatságok programjain. A zárónap délelőttjén a táncé, délután a nótazenéé volt a főszerep.

Korábban a témában:

A táncé volt a főszerep a Szent Iván Napi Mulatságok vasárnapi zárónapjának délelőttjén. A BFMK előtt felállított színpadon először a vásárhelyi Árendás Néptáncegyüttes tagjai perdültek táncra, akik mai színvonalas produkciójukkal is bizonyították, érdemesek a közönség megbecsülésére. Őket az NRG Tánciskola hódmezővásárhelyi csapata követte. A különböző korosztályokból álló csoportok modern stílusú táncokkal szórakoztatták az egybegyűlt 40-50 fős közönséget. A szervezők két plusz programot is beiktattak a mai műsorrendbe. A közönség férfi tagjainak nagy örömére előbb zumbás lányok, majd hastáncosok tartottak bemutatót.

Egy órától nótadélutánt tartottak, “Vásárhelyi Híres Promenádon” címmel. A nap hátralévő részében Pál Tamás és tanítványai operameséket adnak elő, a Tájháznál pedig a nyári napfordulóhoz kapcsolódó népszokásokkal és szertartásokkal igyekeznek megidézni a hagyományos Szent Iván-napi esték hangulatát. A tűzugrás és parázson járás előtt még három jókedvű vagány, Kálid Artúr, Kálloy-Molnár Péter és Gáspár András várja egy önfeledt S.Ö.R-özésre a Shakespeare-re szomjazókat: a legismertebb drámaíró összes művét – igaz rövidítve – adják elő a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 1968. április 12.
Mátrai Zsuzsa énekesnő részt vesz az Egy óra Majláth Júliával című műsor felvételén. A műsort húsvét hétfőn mutatják be a Magyar Televízióban Kalmár András rendezésében.
MTI Fotó: Patkó Klári
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.