Belföld

Zárónapi programok

BFMK - program (bfmk, szabadtéri színpad, színpad, program, hódmezővásárhely)
BFMK - program (bfmk, szabadtéri színpad, színpad, program, hódmezővásárhely)

A hosszúra nyúlt múzeumi éjszaka ellenére ma is sokan voltak a Szent Iván Napi Mulatságok programjain. A zárónap délelőttjén a táncé, délután a nótazenéé volt a főszerep.

A táncé volt a főszerep a Szent Iván Napi Mulatságok vasárnapi zárónapjának délelőttjén. A BFMK előtt felállított színpadon először a vásárhelyi Árendás Néptáncegyüttes tagjai perdültek táncra, akik mai színvonalas produkciójukkal is bizonyították, érdemesek a közönség megbecsülésére. Őket az NRG Tánciskola hódmezővásárhelyi csapata követte. A különböző korosztályokból álló csoportok modern stílusú táncokkal szórakoztatták az egybegyűlt 40-50 fős közönséget. A szervezők két plusz programot is beiktattak a mai műsorrendbe. A közönség férfi tagjainak nagy örömére előbb zumbás lányok, majd hastáncosok tartottak bemutatót.

Egy órától nótadélutánt tartottak, “Vásárhelyi Híres Promenádon” címmel. A nap hátralévő részében Pál Tamás és tanítványai operameséket adnak elő, a Tájháznál pedig a nyári napfordulóhoz kapcsolódó népszokásokkal és szertartásokkal igyekeznek megidézni a hagyományos Szent Iván-napi esték hangulatát. A tűzugrás és parázson járás előtt még három jókedvű vagány, Kálid Artúr, Kálloy-Molnár Péter és Gáspár András várja egy önfeledt S.Ö.R-özésre a Shakespeare-re szomjazókat: a legismertebb drámaíró összes művét – igaz rövidítve – adják elő a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik