Kultúra

Júniusi Kavalkád a Bory-várban

A Fejér Megyei Szent György Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztályának támogatására Júniusi Kavalkádot rendeznek a Máriavölgyben a hónap utolsó vasárnapján.

Látványos tánc- és sportbemutatókkal, érdekes, az egészséges életmódról szóló előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal és rajzversennyel várják az érdeklődőket június 30-án, vasárnap a Bory-várban.

A „Júniusi Kavalkád” egész napos programja 10.00 órakor kezdődik.A megnyitón Borka Gyula, a Bory-vár Alapítvány kuratóriumának elnöke, majd Östör Annamária, egészségügyi tanácsnok, a terület önkormányzati képviselője és Herczog Edit európai parlamenti képviselő köszönti a résztvevőket. A családi nap során, amíg a gyermekek kézműves foglalkozásokon vesznek részt, a felnőtteket számos érdekesség várja. Kiss Szabolcs erdészeti előadását követően 11.15 órakor az egészségről és sportról Zsupányi Gábor beszél. Különlegességek is színesítik a kínálatot.

Bucsuházy Piroska kékfestő divatbemutatója előtt 10.30 órakor „cosplay” jelmezbemutató lesz. A cosplay a „costume play” kifejezés rövidített formája, az előadó-művészet egy ága, ahol a résztvevők különböző jelmezeket és kiegészítőket viselve próbálnak egy karaktert, ötletet, koncepciót megjeleníteni. A jelmezt készítő, illetve viselő személyek, a cosplayesek, gyakran külön szubkultúrát alkotnak, melynek középpontjában e különleges szerepjáték iránti szenvedélyük áll.

A délutáni programok Fenyvesi László madarász bemutatójával folytatódnak, majd 13.00 órától dr. Kerkuska László gyermeksebész főorvos tart előadást. 14.00 órától Velledits Lajos festő restaurátor megismerteti az érdeklődőket mesterségének titkaival.

A Csillagok háborúja rajongóinak is tartogat meglepetést a „Júniusi Kavalkád”, hiszen a Bory-vár falai között megjelenik az 501-es Légió Magyarországi Helyőrsége. Darth Vader és a Rohamosztagosok bemutatóját követően, 17.30 órakor adják át a délelőtti rajzverseny szakmai és különdíjait.

A hónap utolsó napjára, június 30-án vasárnapra szervezett programon a családok nemcsak hasznosan tölthetik el idejüket, de segíthetnek is. A résztvevők a 600 Forintos belépőjegy megváltásával a Fejér Megyei Szent György Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztályát támogatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik